Közösségi oldalak

Hírek

Visszavágott a Törökszentmiklósnak a Füzesgyarmat

Popescu (30) 69. percben elért találatával vitték el a pontokat a gyarmatiak. Fotó: Daru Andrea

Négy nyeretlenül megvívott mérkőzés után gyűjtötte be újból mindhárom pontot a Füzesgyarmati SK labdarúgócsapata. A piros-fehér alakulat az NB III-as labdarúgó-bajnokság 36. játéknapján az újonc szomszédvári rivális, Törökszentmiklós otthonában győzött egy Popescu-fejessel.

A hazaiak gondosan visszarendeződve, kezdettő kontrákra játszottak, de túlságosan sok egyéni hibát követtek el ahhoz, hogy ebből eredményesek lehessenek. A gyarmatiak nem túl nagy intenzitással, de folyamatosan szőtték a támadásokat és építették ki a helyzeteke. Többször sikerült a védelem mögé kerülniük, a beadásaik pedig rendre zavarokat okozott. Akadtak tiszta lövőhelyzeteik is, ezek viszont nem állították megoldhatatlan feladat elé a hazai hálóőrt.

Szünet után is hasonló mederben folyt a játék. Fildan kapusnak mindössze egyetlen védeni valója akadt az egész félidő során. A vendégek technikai fölényben voltak, csak idő kérdése volt, hogy mikor szerzik meg a vezetést. A 69. percben jött el az alkalom, amikor Pataki bal oldali beadására Popescu érkezett pontosan, aki 5 méterről fejelt a hálóba, 0–1. A sárrétiek az utolsó negyedórában labdatartásra rendezkedtek be, a vendéglátókban nem volt annyi támadópotenciál, hogy veszélyt jelentsenek a gyarmatiak győzelmére.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Törökszentmiklósi FC–Füzesgyarmati SK 0–1 (0–0)
Törökszentmiklós, 150 néző
Vezette: Altorjay Áron Gellért (Balla Levente, Kovács Tamás).
Gólszerző: Popescu (69.).

Törökszentmiklós: Zsibrita – Lakatos K., Kiss Cs., Gusztafik (Héder, 66.), Gyürki, Telinger (Rimóczi, 66.) – Orovecz, Tóth N. (Pupork, 85.), Csúri D. (Kinyig, 71.) – Katona, Pataki. Edző: Gergely Mátyás.

Füzesgyarmat: Fildan – Nagy N., Oltean, Lippai, Pataki – Achim Á. – Borbély, Bartók (Márkus, 91.), Hussein (Bukor, 81.), Cigan – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Boros Tibor: – Jelen helyzetünkben szakmailag egyértelműen sikerként könyvelem el a mai győzelmet. Ezzel sikerrel megtörtük a jeget is, hiszen először nyertünk a mezőny utolsó öt csapata ellen ebben a bajnokságban.