Közösségi oldalak

Sport

Most a Tiszaújváros csapatától kapott ki a Békéscsaba Előre II

Fotó: fctiszaujvaros.hu

Nem sikerült megszereznie első tavaszi házon kívüli pontját a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgó-csapatának, amely a kiesés elkerüléséért harcoló Tiszaújvárosban maradt alul a bajnokság vasárnapi 24. fordulójában. A lila-fehér klub fiataljai a mezőnyben állták a sarat a rutinosabb ellenféllel, de a támadójátékban elmaradtak a házigazdáktól.

A hazaiak támadólag léptek fel és bő negyedóra után a vezetést is megszerezték, egy szöglet utáni „flipperezés” végén. Ezt követően a mezőnyben kiegyenlített játék folyt, az újvárosiak azonban veszélyesebben támadtak és szűk félóra múltán újabb gólt szereztek Boros révén.

A második félidőben inkább a borsodi együttes dominált, de a vendégek teljesítménye is sokat javult. A csabaiak az 57. percben elveszítették a jól játszó Kuzmát, akit térdsérülés miatt le kellett cserélni. A meccs hajrájában így sem kerülhették el az újabb hazai gólt, amelyet egy kényszerítőzés előzött meg. Összességében az érettebb játékot nyújtó Tiszaújváros győzelme nem volt érdemtelen.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

FC Tiszaújváros–Békéscsaba 1912 Előre II 3–0 (2–0)
Tiszaújváros, 120 néző
Vezette: Nyekita Benjamin (Piskóczi Viktor, Végh Márton).
Gólszerző: Gelsi (18.), Boros (27.), Vitelki B. (82.).

FC Tiszaújváros: Herceg – Varjas, Nagy P., Gelsi, Nagy G. – Valkay (Molnár M., 73.), Tóth B. (Bussy, 82.), Géringer (Tóth S., 82.), Lőrincz – Boros (Nagy D., 79.), Páll (Vitelki B., 73.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Békéscsaba Előre II: Zábráczki – Trescsula (Werle, 85.), Belanka, Bacsa, Kuzma (Rajsli, 57.) – Pap Sz. (Sipaki, 85.), Babinyecz, Csák (Orvos, 46.), Bónus – Oláh Á. (Komáromi, 73.), Zádori. Vezetőedző: Nagy Sándor.

Nagy Sándor: – Az első húsz percben kerestük a játékunkat, a bekapott gól után magunkra találtunk, de komoly helyzetekig nem jutottunk. A második félidőre rendeztük a sorainkat, jól kezdtünk, de az ellenfél kapuja előtt veszélytelenek voltunk, így pedig nem kerülhettük el a sorsunkat.