Közösségi oldalak

Sport

Tóth Gábor: jött egy rövidzárlat, kapitális hibákkal!

A Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapata felforgatott kerettel lépett pályára a somogyi megyeszékhelyen, az extraligás bajnokság alapszakaszának záró mérkőzésén. A már tét nélkül találkozón a viharsarkiak nem tudták megoldani kulcsembereik pótlását, így a Kaposvár négy szettes találkozón először győzte le őket.

Szorosan indult az első játszma, a Kaposvár járt mindig előrébb, egészen addig, amíg 4:5-nél nem fordult a kocka. Karhu nyitásaival sorozatban három pontot szerzett a BRSE, 6:9-nél pedig időt kért Vincent Lacombe. A reaktivált finn légiós nem sokkal később megszerezte első pontját is, amit Ceyda Aktas ásza követett. A török ütőjátékos egyértelműen vezérré lépett elő az első szettben, de a Molcsányi Rita távollétében csapatkapitánnyá avanzsáló Glemboczki Zóra is hozzátette a magáét. A hajrára hétpontos csabai előnnyel fordultak a felek, Aktas pedig bebombázta a játszmalabdát a kaposvári térfélre.

A második játékrész ellentétesen kezdődött: eleinte a Békéscsaba vezetett, de azután 8:4-re elhúzott a Kaposvár. Tóth Gábor 8:4-es kikérte az első idejét, azután lefeleződött a különbség, de a hazaiak ezt visszaállították. A szett derekán kezdte meg a felzárkózást a BRSE, amikor 14:9 után zsinórban négy egységet gyűjtött. Kitartóan üldözte a házigazdákat, de az egyenlítés nem akart összejönni, a végjátékot pedig jobban bírta ellenfél, és egalizálta a mérkőzést.

3:0-s repülőrajtot vett a vendégcsapat a harmadik felvonásban, erre 4:0-s hazai roham érkezett válaszként, majd megint három csabai pont érkezett. A rohanásból végül a Kaposvár jött ki jobban, amely állandó, 2-3 pontos fórt épített ki, majd 14:10-re is ellépett. Ekkor azonban Glemboczki egymás után három ponttal megtolta a szekeret, jött is a hazai időkérés. Erre szinte tökéletesen reagáltak Lacombe tanítványai, megint eltávolodtak hárommal. Folytatódott a második szett végén látott macska-egér harc, ami aztán a hajrára még csak szoros sem maradt. Hat szettlabdával dolgozhatott a KNRC, a másodikból a vezetést is átvette.

A negyedik játszmában a Kaposvár robbantott és 7:2-re meglógott. Itt aztán kapcsoltak a csabai játékosok és 7:7-nél utolérték a vendéglátót, sőt! Nem álltak le a pontgyártással, még ötöt hozzátettek a sorozathoz, 7:2-ről 7:12-re módosítva az eredményt. Azonban innen is volt visszaút a KNRC-nek, 15:15-nél megint egál volt, úgyhogy Tóth Gábor magához hívta tanítványait. A vezetést is átvették a hazaiak, és bár az első egyenlítés még megvolt, a feltartóztathatatlan Isidora Ubavics vezetésével ezt a hajrát is megnyomta a Kaposvár, amely már az első meccslabdáját érvényesítette egy szerencsés ásszal.

Extraligás női röplabda-mérkőzés

Kaposvári NRC–Swietelsky-Békéscsaba 3:1 (–18, 22, 19, 20)
Kaposvár, 400 néző
Vezette: Mezőffy Zsolt, Soltész Róbert.

Kaposvári NRC: Godó 11, Maggioni 6, Szedmák 18, Ubavics 29, Bodovics 9, Gyimes 4. Csere: Radnai Lili (liberó), Rády, Ilics 1, Budai 1, Hegyi, Radnai Luca. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

BRSE: Glemboczki 20, Karhu 7, Pintér 6, Aktas 21, Mosher 7, Bagyinka 2. Csere: Kertész (liberó), Olijnyik 4, Szatmári, Tuska. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Vincent Lacombe: – Nem ez volt a csabaiak legerősebb összeállítása, de a győzelem az győzelem, és fontos is volt az UTE elleni rossz meccsünk után. Örülök a lányok teljesítményének, főleg így a Fatum elleni bronzmeccs előtt.

Tóth Gábor: – Az első szettet nagyon sportosan kezdtük el, aztán ez a lendület alábbhagyott, különösen a szervák minősége hagyott kívánnivalót maga után. Így könnyebben támadott a Kaposvár, de ezzel együtt is rengeteg lehetőségünk volt, különösen a negyedik szettben, ahol 14:9-re vezettünk, majd jött egy rövidzárlat kapitális hibákkal. Viszont harcolt a csapat, ez pozitívum.