Mezei Nikolett világbajnok lett!

Hogy október 22 egy nevezetes péntek, azt tudtuk. Az iskolai őszi szünet kezdete előtti utolsó tanítási nap, a 23-i ünnepnap előtti nap, ünnepségek, rendezvények, középiskolai szalagavatók napja… S van aki ezen a napon, egyre izgatottabban egy eseményre vár. ARRA, HOGY KICK-BOX SPORTÁGBAN VILÁGBAJNOKI DÖNTŐT VÍVJON!!!

Olaszországban, Jesolóban pénteken rendezték az egyéni világbajnoki döntők nagy részét. S ekkor léphetett tatamira a magyar válogatott Mezei Nikolett, a battonyai Barátság SE versenyzője az olasz Nikole Varongini ellen a kick-light 65 kg-os súlycsoportjában. A hazai pálya előnyeit élvező olasz kezdeti magabiztosságát nagyon hamar „lerombolta” Niki. Kemény rúgásokkal megállította az olaszt, majd fokozatosan átvette az irányítást. A harmadik menet viszont drámaira sikeredett. Az olasz rohamozott, s akadt a mérkőzésnek olyan periódusa, amikor úgy látszott, inkább neki állt a győzelmi zászló. A végén azonban Mezei Nikolett a rá jellemző módon erősített, és ha nem is sokkal, 2:1 arányban megnyerte a mérkőzést, és FELNŐTT VILÁGBAJNOK LETT !!!

E sorok írója szerencsés, mert emlékszik arra a jó pár évvel ezelőtti törékeny csöpke , szőke kis leányra, akiben már törpe korában is látszódott a tehetség. Aztán a kislány legtöbbször legyőzte kis társait, s egyre jobb eredményekkel rukkolt ki. ITF taekwon-do-ban korosztályos Európa- és világbajnok lett, majd „bekopogtatott” a kick-box világába és ott is megszerezte ezeket a címeket. S most felnőtt „hölgyként”, újonc felnőtt válogatottként legyőzte riválisait és tiszteletére szólt a magyar Himnusz. Sikerében sok ember munkája fekszik, akik mindent megtettek ezért a pillanatért. A Rádai testvérek, (Imre és Roland), aki évek óta edzői, Szegeden Tóth István combatos edző és csapata, ahol edzhet tanulmányai alatt is, Rádainé „Róza” , a Barátság SE megalkuvást nem tűrő elnök asszonya, a család, akikre mindig számíthat, Battonya Város lakói, vezetése, akik mindig is nagy értéknek tekintették Nikit, s akik nagyon szurkoltak a sikerérét. Ez a Himnusz tényleg ünnepi, mert az akarat , a tehetség és az összefogás Himusza, ünnepe!