Közösségi oldalak

Sport

Második hazai bajnoki mérkőzését is magabiztosan nyerte a BRSE

Második hazai bajnoki mérkőzését is magabiztosan nyerte a Swietelsky-Békéscsaba extraligás női röplabdacsapata. Tóth Gábor hölgykoszorúja a csütörtöki találkozón a diósgyőri együttest verte három sima szettben, megfelelve ezzel az előzetes várakozásoknak.

Lelkesen kezdett a Diósgyőr, de a csabaiak hamar átvették az irányítást, a mérkőzés korai szakaszában már két ásznál tartottak, a vendégek megbízott edzője, dr. Szabó Éva ki is kérte az idejét, amit néhány labdamenettel később megismételhetett. A csabaiak végül gond nélkül húzták be a játszmát.

Ott folytatta a BRSE, ahol az első játszmában abbahagyta, a finn Karhu két ászt is ütött, mellette Kliszura szorgoskodott össze két pontot és máris néggyel vezetett a házigazda. Godó, Dmitrijeva és Sylejmani vezérletével meglódultak a vendégek és megfordították az eredményt. Jött is Tóth Gábor időkérése. Ekkor Pekárik vette hátára a csapatot és négy pontjával gyorsan fordított a Csaba, de leszakítani nem tudta ellenfelét. A játszma hajrához közeledve azonban sikerült meglépni öt ponttal, ezután már nem ütközött akkora ellenállásba a BRSE és megnyerte a 2. szettet is.

A 3. felvonás diósgyőri pontokkal kezdődött, ám Kliszura nyitásait követően Zólyomi pontjaival már a BRSE került kedvező helyzetbe. Pekárik nyitássorozata után sikerült öt ponttal elhúznia a Csabának, s ha nincsenek a nyitásrontások, akkor még ennél is előrébb tarthatott volna a csapat. A lelkes miskolciak ezután mintha elvesztették volna a hitüket, már nem veszélyeztették a csabaiak vezetését, akik a papírformának megfelelően biztos győzelmet arattak.

Extraligás női röplabda-mérkőzés

Swietelsky-Békéscsaba–Diósgyőri VTK 3:0 (14, 19, 13)
Békéscsaba, 800 néző
Vezette: Jámbor. Csizmarik.

Békéscsaba: KARHU 14, PEKÁRIK 9, DRPA 16, Kliszura 9, Zólyomi 6, Najdic 1. Csere: Kertész (liberó), Kornyijenko 2. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Diósgyőr: Kiss E. 2, Sylejmani 8, Godó 6, Jovic 6, Kalmár V. 2, DMITRIJEVA 9. Csere: Kundrák, Balogh E. (liberók), Zsofnyák, Egri. Vezetőedző: Farkas Mihály.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 2:3, 10:6, 17:11, 21:14. 2. szett: 5:1, 11:12, 15:13, 22:17. 3. szett: 2:3, 6:3, 13:8, 24:12.

Tóth Gábor: – Annak köszönhetjük a győzelmet, hogy a lányok nagyon pontosan betartották a blokktaktikát, viszont a nyitásfogadásunk akadozott kicsit.

Farkas Mihály: – A tanulási folyamat elején vagyunk és minden apró részsikernek örülni kell. A bajnokság legnagyobb esélyese ellen az volt az apró örömünk, hogy az ellenfélnek időt kellett kérnie.