Közösségi oldalak

Sport

Mezei Nikolett Európa-bajnok!

A törökországi Antalyában megrendezett felnőtt WAKO Kick-box Európa-bajnokságon pénteken rendezték meg a küzdelmi döntők egy részét. S itt , a hármas küzdőtéren délelőtt Mezei Nikolett szállt csatasorba az aranyéremért a kick-light szabályrendszer 65 kg.-os súlycsoportú döntőjében. Az ellenfél az az angol Nesta Baxter volt, akitől az első napon light-contactban balszerencsés mérkőzésen szenvedett vereséget.

A mérkőzésen már az elejétől látszott, hogy a battonyai lány – aki mögött Dancsó Zoltán szövetségi kapitány és Rádai Roland edző ült – nem bízza a véletlenre a győzelmet. Rögtön támadólag lépett fel, s a combrúgások is rendre találtak. Folyamatosan Mezei Nikolett vezetett, s egyre nőtt a különbség. Az idősebb, tapasztaltabb, hosszas sérülés miatti kényszerszünet után visszatérő angol hölgy a harmadik menet elején elszántan kezdett, hogy megpróbálja behozni hátrányát, de ez nem tartott sokáig,s a menet végén már mintha feladta volna a küzdelmet.

Dancsó Zoltán, Rádai Roland, Mezei Nikolett és Olasz Attila

Így Mezei Nikolett – aki a világbajnoki cím védője is – egyhangú, 3 : 0 arányban nyert , s Európa-bajnok lett. A győzelem pontaránya mutatja, hogy nem sok esélyt adott az angol ellenfélnek, hiszen az eredményjelző monitor 14 : 8, 14 : 7, 19 : 13 arányú győzelmet jelzett a pontozó bíráknál.

Így a Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó klubok egy egyéni arany, öt ezüst, egy bronz, s két csapat aranyérmet szerezve megállták a helyüket a nemzetközi kick-box mezőnyben. csak gratulálni lehet a teljesítményhez a versenyzőknek, az edzőknek, a segítőknek, s mindenkinek, aki lehetővé tették a sikereket!