Közösségi oldalak

Sport

Megvan a második győzelem is a MEVZA-kupában!

Remekül alakult a folytatás a BRSE-nek a Közép-európai-ligában. A keddi, 3:0-s győzelmet egy újabb háromszettes hazai siker követte, ezúttal a horvát OK Marina Kastela ellen.

Nagy lendülettel ugrott a meccsbe a BRSE, azonnal magához ragadta a vezetést, bár a vendégek igyekeztek látótávolságon belül maradni. Állandósulni látszott a 2-3 pontos különbség, a szett derekán viszont ritmust váltott Tóth Gábor együttese, így 13:8-nál időt kért a kollégája. Ez nem hozta meg a kellő eredményt, úgyhogy a cseréihez fordult a horvát edző, az olló azonban így is nyílt, 17:10-nél újabb horvát időkérés következett. Így is sikerült növelni az előnyt, mert Olinyik remek nyitósorozatot produkált és Glemboczki pörgetései is komoly gondot okoztak az ellenfélnek. Aktas már az első játszmalabdát beütötte, ezzel 20 perc alatt behúzta az első felvonást a Békéscsaba.

Szorosabb küzdelmet hozott a folytatás, 2:2 után viszont Aktas beindította a szőnyegbombázást, pillanatok alatt 5:2-re módosult az állás. Ám ezúttal nem sikerült állandósítani a jó játékot, a Kastela hamar fel tudott zárkózni, ezért Tóth Gábor magához hívta játékosait. Olinyik és a debütáló Oikonomidou is megvillant, azonban a horvátokat ez sem zökkentette ki, 9:9-nél egált mutatott az eredményjelző. Ez fel is ébresztette a csabaiakat, akik válaszként egyből közzétettek hármat, viszont ebben a szettben nem lehetett olyan könnyen leszakítani a horvátokat. 15:14-nél görög légiós mehetett nyitni és be is robbantott egymás után két ászt. A hajrára ennek is köszönhetően megnyugtató előnnyel fordult a BRSE, amit egyre tovább növelt, a hét játszmalabdából pedig ezúttal is sikerült az elsőt értékesíteni Bodnár centertámadásával.

A harmadik etapban olyat láthatott a közönség, amit addig nem: vezetett a Kastela, ráadásul nem is csak ideig-óráig. 2:7-nél Tóth Gábor megpróbált rendet tenni a fejekben, ezt követően Aktas egy szép ütéssel, Pintér pedig egy blokkal jelentkezett. A mínusz öt egyhamar mínusz kettőre olvadt, ami horvát időkérést eredményezett. De ez sem akadályozta meg a csabai zárkózást, 10:10-nél utolérte a vendégeket, Aktas hátsó soros bombájával pedig a vezetést is átvette. A 7:0-s sorozata láttán Jahura másodszor is kikérte az idejét. Ez sem hatott, Olinyik elképesztően nyitott ismét, az ásza a Békéscsaba zsinórban szerzett 11. pontját jelentette. A nagy rohanás végül 12-nél állt meg, ami után erőre kaptak a látogatók, akik becsülettel küzdöttek ebben a helyzetben is. 21:21-nél jött az egyenlítés, Pintér és Olinyik szemfüles megoldásai kellettek ahhoz, hogy a hazaiak elmozduljanak a kritikus helyzetből. Három meccslabda is adódott, az első kettőt azonban hárította a horvát együttes. Jött viszont Glemboczki Zóra, és nagy erővel lezárva a találkozót.

MEZVA-kupa, alapszakasz, 2. mérkőzés

Swietelsky-Békéscsaba–OK Marina Kastela (horvát) 3:0 (13, 17, 23)
Békéscsaba

BRSE: Glemboczki 15, Oliinyk 4, Bodnár 6, Pintér 9, Oikonomidou 10, Aktas 15. Csere: Kertész (libero) Vezetőedző: Tóth Gábor.

Kastela: Dolonga 3, Dezulovic 8, Vukasovic 10, Giljusic 8, Zdilar 3, Petrovic 5. Cserék: Cenovic (libero), Roso, Matijasevic 1. Vezetőedző: Goran Jahura.

Tóth Gábor: – A tegnapelőtti mérkőzéshez képest más felállásban játszottunk, a pályára lépő játékosok megdolgoztak a bizalomért, azonban a jövőben ennél remélhetőleg nagyobb nyomást tesznek rám mérkőzéskörülmények között. Összességében megérdemelt győzelmet arattunk.

Goran Jahura: – Ez egy jó mérkőzés volt a csapatom számára, a hangulat őrületes volt! Jól játszottunk, és szeretnék gratulálni a Békéscsabának!