Közösségi oldalak

Sport

Bravúros győzelemmel nyitott a BRSE

Bravúros győzelemmel nyitott a BRSE

A Swietelsky-Békéscsaba az előzetesen legnagyobb riválisának tartott ukrán bajnok Prometej 3:0-s legyőzésével kezdte meg szereplését kedden a női röplabda Közép-európai Ligában. A kétszeres aranyérmes BRSE csütörtökön a horvát Kastela ellen folytatja a sorozatot ugyancsak hazai környezetben.

A tavaszi szuperdöntőbe vágyó BRSE a nyitófordulóban azzal a Prometejjel találkozott, amely az ukrajnai háború miatt a most kezdődött idényben a Bajnokok Ligája mellett a cseh élvonalban is szerepel majd.
Az első játszmában a BRSE nem sok kétséget hagyott afelől, melyik a jobb csapat: Tóth Gábor tanítványai jó nyitásaiknak és remek sáncmunkájuknak köszönhetően végig uralták a játékrészt, és könnyedén szerezték meg a vezetést.

A második felvonásra megrázta magát az ukrán bajnokcsapat, amely jól kezdett, és bár később a Békéscsaba eltüntette négypontos hátrányát, végig tartotta a lépést riválisával. A hajrában a Prometej 23:20-ra is vezetett, majd 24:23-nál játszmalabdája volt, de a hazaiak a közönség biztatása közepette fordítottak.
A második etapban mutatott jó játékkal úgy látszott, a vendégcsapat ellőtte minden puskaporát: a harmadik felvonásban a BRSE sokáig szinte kedvére szerezte a pontokat, 20:11-re is vezetett és megérdemelten zárta le a 85 perces összecsapást.

Közép-európai Liga női röplabda-mérkőzés

Swietelsky-Békéscsaba–SC Prometey Dnyipro (ukrán) 3:0 (17, 26, 15)
Békéscsaba, 1000 néző
Vezette: Szabo-Alexi Paul Katalin, Tudor Pop (romániai).

Békéscsaba: AKTAS 16, Bodnár 9, DRPA 15, Vasziljeva 10, PINTÉR 10, Bagyinka. Csere: Molcsányi (liberó), Szatmári, Glemboczki 2, Olinyik 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Prometey: Milenko 10, Grbac 3, Sztyepanyenko 10, Kober 5, Dorsman 6, Velikokon 2. Csere: Nyemceva (liberó), Artisjuk, Karasova, Dancsak 8, Jonjev. Vezetőedző: Ivan Petkov.

Tóth Gábor: – A heti jó edzésmunkát a pályára vitte a csapat, betartva a taktikai utasításokat. A lelkes közönségünk támogatását agresszív játékkal háláltuk meg.

Ivan Petkov: – Gratulálok a Békéscsabának, remekül játszott! Az első szettben gondunk akadt a nyitásfogadással, emiatt nem tudtunk rendesen támadni. A másodikat többször is megnyerhettük volna, de nem álltunk készen, a harmadikban pedig ismét előjöttek a hibáink. Fiatal csapatunk van, az átlónk pedig nem tudott itt lenni, viszont jó tapasztalatokat szereztünk.

RSS Sportklub hírei

YouTube csatorna