Közösségi oldalak

Sport

Megszerezte első tavaszi pontját „kis” Előre

Fotó: Molnár Balázs

Harmadik nekifutásra megszerezte első tavaszi pontját a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgócsapata. A lila-fehérek fiataljai a bajnokság 23. fordulója keretében a Pénzügyőr ellen értek el döntetlent, ami további tartást és hitet adhat számukra a folytatáshoz.

Mindkét csapat óvatosan kezdett, a biztonságot helyezte előtérbe. Később a csabaiak előtt adódtak komoly lehetőségek, ezek közül Oláh Ákos hagyta ki a legnagyobbat, aki egy az egyben törhetett kapura, de a kapusba rúgta a labdát. A vendégek jószerivel csak pontrúgásokból tudtak veszélyeztetni, komolyabb lehetőségük azonban nem volt.

Szünet után egy beadásnál kihagyott a hazai védelem, csak szabálytalanul tudták megállítani a Pénzügyőr akcióját a büntetőterületen belül. A tizenegyest Bartos J. magabiztosan értékesítette. A folytatásban feljebb tolta támadósorát a Békéscsaba, ennek hatására több veszélyt jelentett a fővárosiak kapujára. Az egyik végén Ilyés a balösszekötő helyéről törte át a védelmet és kilőtte hosszú alsó sarkot. A végén a meccslabda is megvolt a hazaiak előtt, Rajslit büntetőgyanús körülmények között állították meg, de a játékvezető nagyvonalúan tovább engedte a játékot.
Mindent összevetve a pontosztozkodás fedte a 90 perc összeképét.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre II–Pénzügyőr SE 1–1 (0–0)
Békéscsaba, 120 néző
Vezette: Urbán Eszter (Gergely Márton, Majorné Nagy Petra).
Gólszerző: Ilyés (78.), ill. Bartos J. (50. – 11-esből).

Békéscsaba II: Apró – Komáromi (Sztankó, 67.), Belanka, Sipaki (Kuzma, 67.), Bacsa – Pap Sz., Babinyecz, Orvos (Rajsli, 67.), Bónus – Oláh Á. (Csák, 80.), Ilyés. Vezetőedző: Nagy Sándor.

Pénzügyőr: Puskás – Bene, Balázs, Stoiacovici, Megyeri (Pusztai, 76.) – Bartos J. (Kiss D., 76.), Biró (Varga Ö., 46.), Labát – Bogdán (Urbin, 67.), Karacs, Tóth K. Vezetőedző: Lászka Balázs.

Nagy Sándor: – Szerencsére jobb pályán játszhattunk, mint a korábbiak során, amit meg is háláltak a srácok. Taktikus és fegyelmezett volt a társaság, amit megbeszéltünk az első félidőben sikerült megvalósítani. Szünet után sajnos ismét egy könnyű tizenegyeshez juttattuk az ellenfelet, még sem lehetünk elégedetlenek, mert nem adta fel a csapat és a meccs utolsó negyedében kifejezetten jól futballoztunk és nem érdemtelenül szereztünk pontot.