Közösségi oldalak

Sport

Borult a papírforma Dévaványán a Békés Megyei Kupában

Öt mérkőzést játszottak szombat délután a labdarúgó Békés Megyei Kupa 3. fordulójában. Ami a párharcokat illeti, mindössze egyetlen helyen billent az előzetes papírforma. Osztálykülönbség lévén a Dévaványa hazai döntetlenje ért továbbjutást a Jaminával szemben, a többi helyszínen azonban a magasabb szinten szereplő fél győzelmével ért véget a 90 perc.

A sarkadi csapat visszalépésének köszönhetően játék nélkül a legjobb nyolc közé jutó Medgyesbodzás mellé három megye I-es, valamint két megye II/A osztályú együttes csatlakozott. A Békéscsabai MÁV vasárnap délelőtt fogadja a Szeghalmot, a nyolcaddöntőket pedig március 22-én az Elek–Szarvas párharc zárja.

Dévaványai SE–Jamina SE 0–0
Dévaványa, 50 néző. Vezette: Jakab József.
Dévaványa: Szász – Végh, Feke, Diós (Pelyva), Papp D. (Katona), Kéki, Adamecz, Somogyi (Csordás), Szabó E., Nyíri J. (Juhász P.), Papp V. Edző: Bereczki Árpád.
Jamina: Démusz – Horváth M., Bencsik, Lipták-Pikó (Gál), Bogár, Szaszák, Kardos T., Okos, Kovács I. (Mihálik), Géczi (Németh), Ökrös (Pozsár). Játékos-edző: Pozsár Gábor.

Az első félidőben jobbára a mezőnyben gyúrták egymást a csapatok, helyzet mindössze egy-egy akadt mindkét kapu előtt. Szünet után már inkább kidomborodott a vendégek fölénye, azonban a hazai kapu előtt elfogyott a tudományuk, így maradt a Dévaványának kedvező eredmény. (P.S.)

Fotó: Erdős Csaba

Szabadkígyósi SZSC–Orosházi MTK-ULE 1–5 (0–2)
Szabadkígyós, 100 néző. Vezette: Zahorán János.
Szabadkígyós: Dolezsán – Sebestyén A., Alb (Milek), Sebestyén M. (Mohácsi), Somogyi, ifj. Szabó Z., Ancsin (Valentinyi), Faragó, Maglóczki (Magyari), Frankó, Lázár. Játékos-edző: ifj. Szabó Zoltán.
Orosháza: Bordás D. – Kasuba, Huszár (Rau), Szabó Á., Selmeczy, Harangozó (Sinkó), Darida, Gedó, Papp M. (Vincze), Valach (Csőke), Szabó Á. (Fehér). Edző: Buza Barnabás.
Gólszerző: Milek (58.), ill. Darida (11., 71.), Papp M. (32., 50., 80.).

Az első kimaradt hazai lehetőséget szerencsés vendég szabadrúgásgól követte. Az első félidőben a szabadkígyósiak még ellensúlyozni tudták az ellenfelük képességbeli fölényét, noha az Orosháza így is kétgólos előnnyel fordulhatott. Szünet után már a vendégek erőnlétbeli fölénye is kiütközött. Ennek ellenére egy harcos hazai csapatot láthatott a publikum, melynek a lendületét rendre gólokkal törték meg a látogatók. (Sz. Z.)

Békésszentandrási HMSE–Nagyszénás SE 1–6 (0–4)
Békésszentandrás, 80 néző. Vezette: Fekete Zoltán.
Békésszentandrás: Buzás – Filyó, Szabó F., Szín, Bakró (Yetik), Olasz István, Virág (Balázs), Tasi K., Sztricskó (Romhányi), Balogh M., Lós. Játékos-edző: Lós István.
Nagyszénás: Lévai – Szlovák (Godár), Lugasi (Kókai G.), Takács, Mátó, Libor, Kukovecz, Péter (Simon L.), Kókai Á., Nagy Sz. D. (Varga Zs.), Márk. Edző: Juhász Norbert.
Gólszerző: Tasi K. (52.), ill. Takács (10., 76.), Szlovák (17.), Kókai Á. (24., 44.), Simon L. (77.). Kiállítva: Szabó F. (76.).

Az első helyzetet a szentandrásiak hagyták ki, ám azután átvette az irányítást a Szénás, és már a szünetig eldöntötte a továbbjutás sorsát. A térfélcserét követően a hazaiak kiegyenlítették a játékot, a szépítés is összejött számukra, de a vendégek magabiztos győzelmét nem tudták veszélyeztetni. (V. I.)

Kaszaper FC–Mezőmegyer SE 0–5 (0–2)
Kaszaper, 80 néző. Vezette: Bakos József.
Kaszaper: Pocsai – Bordás M., Bessenyei, Hatfaludy, Gyüre (Kőszegi), Kasza, Szivák, Pónya (Csenki), Toll (Kéri), Bódi (Simon B.), Dénes (Abonyi). Edző: Kormányos Antal.
Mezőmegyer: Kun – Miklya, Nagy B., Balogh M. (Fehérvári), Benyó, Kecskeméti (Göcző), Ulrich (Lehoczki), Kerekes (Séllei), Láza (Pusztai), Balogh K., Tóth G. Játékos-edző: Nyúl Gábor.
Gólszerző: Ulrich (7.), Balogh M. (20.), Balog K. (65.), Fehérvári (75., 89. – 11-esből).

A mezőnyben többet kezdeményező megyeriek egy szabadrúgásból szereztek vezetést, majd egy kontraakció végén is eredményesek voltak. Hazai részről is akadtak lehetőségek, de Bessenyei még büntetőből sem tudott szépíteni. Szünet után már egyértelműen kicsúcsosodott a felek közötti osztálykülönbség. (T. Zs.)

Csabacsűdi GYLSE–Végegyházi SE 2–4 (2–2)
Csabacsűd, 70 néző. Vezette: Bálint Kata Bíborka.
Csabacsűd: Kugyela – Gombár (Jelen), Sovány, Pecnyik (Gyurik), Gerhát, Viszkok Cs. (Styecz), Varga T., Sándor (Mojzsis), Kasik, Kiss G., Király (Lénárt). Edző: Boér Zsolt.
Végegyháza: Vastagh – Szabó V. (Rajsli), Dajcs, Vincze, Szántó M., Bánfi, Katona, Simó, Bojtos (Gazsi), Tanner, Varga T. (Tóth B.). Edző: Balázs József.
Gólszerző: Sovány (20., 35.), ill. Szántó M. (17.), Katona (28., 53.), Tóth B. (87.).

Az első félidőben tekintélyes mezőnyfölényt alakított ki a Végegyháza, a hazaiak hősiesen védekeztek és Sovány révén kétszer is egalizáltak, két jól eltalált lövéssel. A második játékrész során is komoly nyomás nehezedett a csabacsűdi csapatra, de jól védte le a pálya védő harmadát, és ügyesen tördelte a játékot, ezzel pedig tisztes eredményt ért el a jóval képzettebb riválisával szemben. (O. I.)

B.M.


Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban

Harry Kane: az Európa-bajnoki cím az egyik legfontosabb trófea

Gareth Southgate szövetségi kapitány szerint felfelé ívelő tendenciát mutat az angol válogatott teljesítménye, Harry Kane

Alvaro Morata: az Eb megnyerésére kell koncentrálni

Alvaro Morata, a spanyol labdarúgó-válogatott csatára azt mondta, neki és csapattársainak is elsősorban az Európa-bajnokság

A Fradi öregfiúkkal ünnepeltek Dévaványán

A Fradi öregfiúkkal együtt ünnepelték szombat délután Dévaványa várossá nyilvánítása évfordulóját. A két zöld-fehér alakulat

YouTube csatorna