Közösségi oldalak

Sport

Megállták helyüket az erőemelő újoncok

A vésztői Balog Vencel (középen kékben) átesett a tűzkeresztségen, melette testvére a világbajnok Balog Nátán.

Folytatódtak a versenyek a franciaországi Mérignac városában, ahol a fekvenyomóruha nélküli RAW és fekvenyomó ruhás EQ Európa-bajnokságot rendezik. Viharsarki szempontból egészen jól kezdődött a viadal, mint arról beszámoltunk, az M2 Classic kategória 120 kg-os súlycsoportjának győztese a vésztői Marvel Team SE versenyzője, Cserna János lett.

Hamar leversenyzett a vésztői Marvel Team SE edzője, Berke Lóránd is, aki az M1 Classic kategória 93 kilogrammos súlycsoportjában 165 kg-os eredménnyel a hatodik helyen zárt. Elmondása szerint ennél jobb eredményre számított, de azt már mi tesszük hozzá, hogy a Magyar Erőemelő Szövetség elnökeként más teendői is vannak a kontinensbajnokságon.

A vésztőiek közül Balog Vencel szerdán feküdt a tárcsák alá, aki ilyen nagy versenyen először szerepelt életében. Az ifjúsági Classic kategóriában 110 kilogrammig jutott és a 66 kg-os súlycsoportban az ötödik helyen fejezte be a versenyt.

A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sport Egyesület első fellépője Sajben Dániel volt, aki Balog Vencelhez hasonlóan az ifjúsági Classicban indult. Az 59 kg-osoknál jelentkezett versenyre és 90 kg-os eredménnyel a negyedik helyen zárt. Megpróbálkozott a 94 kg-os súllyal is, ám az a gyakorlata már nem volt érvényes.