Közösségi oldalak

Sport

Kétvállra fektette a harcos Szolnokot a Körösladány

Nem engedett át pontot ellenfelének hazai pályán a körösladányi csapat, az NB III.-as bajnokság vasárnapi nyitányán. A sárrétiek egy harcos, jó szellemű Szolnokot múltak felül az utolsó félórában nyújtott teljesítményükkel.

A szolnoki hálóőr szarvashibájából a jobb szélen megfuttatott szemfüles Czirok már az 5. percben bevette a vendégek kapuját. A támadó elvette a labdát a látogatók tizenhatoson kívül ügyetlenkedő egyesétől, így szerzett könnyű gólt. Mindez nem vetette vissza szolnokiakat, akik Iván révén közel jártak az egyenlítéshez, de közeli lövését Kertész bravúrral hárította. A mezőnyben egyenrangú partnerek csatáztak, a kapuk egyik oldalon sem igazán forogtak veszélyben, inkább a küzdelem dominált a szünetig.

Góllal indult a második játékrész is, de ez az egyenlítést hozta meg a vendégeknek. Egy előreívelt labdánál Kertész a kapujában ragadt, a menteni igyekvő Zelenyánszki pedig a szolnoki támadót találta el, amiért büntető járt. Ezt a csapatkapitány, Lengyel lőtte higgadtan jobb alsó sarokba. Szerkezet váltott a hazai gárda, és cserélt is, ezek közös hatására offenzívabbá vált, ami az újabb gólokat is meghozta. A 73. percben egy kontra végén balra került ki a labda, a beadást pedig Rajsli lőtte 16 méterről pontosan a kapu alsó sarkába. Kijött a „bunkerből” a Szolnok, de bánta is, mert nem sokkal később Jánovszkit ugratták ki, aki elfektette a védőket és a kifutó hálóőr lábai alatt talált kapuba. Biztos előnye birtokában a Ladány a labda tartására helyezte a hangsúlyt a meccs hajrájában.

NB III, Dél-keleti csoport, 1. forduló

Körösladány MSK–Szolnoki MÁV FC 3–1 (1–0)
Körösladány, 250 néző
Vezette: Fehérvári Patrik (Juhász László, Kovács Zoltán).
Gólszerző: Czirok (5.), Rajsli (73.), Jánovszki (78.), ill. Lengyel B. (52. – 11-esből).

Körösladány: Kertész – Sztankó (Pusztai, 56.), Raducu, Wéber, Papp Zs. – Zelenyánszki (Bakk, 56.), Talpalló N. (Kisari, 89.) – Czirok, Rajsli, Malkócs (Szabó L., 86.) – Csicsely (Jánovszki, 56.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Szolnok: Csáki – Barna V. (Bakti, 65.), Sitku, Szabó R., Pinto (Dobler, 46.) – Lengyel B., Kópis, Pelles – Dósa Zs., Busa, Iván. Vezetőedző: Horváth Csaba.

Ekker Attila: – Tudtuk, hogy nem indulhatunk ki a két csapat edzőmérkőzéséből, egy sokkal stabilabb Szolnokot kaptunk. A korai gólunk után rosszul reagáltuk le a mérkőzést, emiatt nem lehettünk biztosak a dolgunkban. A második félidőben az egyenlítés után változtattunk. Ezt viszont már jól reagálta le a csapat, labdabirtoklóvá váltunk és megérdemelten nyertünk.

Horváth Csaba: Az első félidőben nem volt benne, hogy a végén vesztesen hagyjuk majd el a játékteret. Jól cseréltek azonban a hazaiak, és csapatomra erőltették akaratukat. Végül megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Videó: Sportklub