Közösségi oldalak

Sport

Még szettet sem vesztett a BRSE az idei tétmeccseken

A legújabb győzelmi szelfi.

A Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapata 3:0-s hazai győzelemmel kezdte az Extraliga 2022/23-as idényét. Tóth Gábor alakulata a nyáron jelentős változásokon áteső kaposvári együttest múlta felül, amely harcos képet festett magáról.

Rendkívül határozott játékkal kezdett a BRSE, főleg a blokkmunka volt kiemelkedő. Leginkább Pintér Andrea jeleskedett eleinte pontszerzésben, ő vitte a hátán a csapatot, amely a szett derekán egy jó sorozattal négy ponttal meglépett. Vincent Lacombe időkérése után több ki nem kényszerített hibát kihasználva zárkóztak a vendégek. A végjátékhoz érkezve Bagyinka Fanni két remek húzásával játszmalabdákhoz jutotta a házigazdákat, ezeket azonban hárította a Kaposvár. Az ellenállás az ötödik szettlabdáig tartott, akkor lezárták a meccset a hazaiak.

A második felvonásban folytatódott a szoros küzdelem, felváltva szerezték a pontokat a csapatok. Aztán a Kaposvár ritmust váltott, 5:8-as állásnál Tóth Gábornak ki kellett kérnie az első idejét. A hátrány a négy pontot is elérte, innen kezdtek el visszakapaszkodni. 12:12-nél utol is érték a somogyiakat, majd a fordítás is megvolt egyből. A nehezen megszerzett előnyt innentől kezdve apránként növelték és már nem is adták ki a kezükből a vezetést. A végén Bagyinka ásza hozta meg a második játszmát.

A harmadik etap elején Marta Drpa sérülést szenvedett, a helyére Maria Oikonomidou érkezett. Némi technikai szünet után folytatódott a találkozó, azt követően az első két pontot a Kaposvár szerezte, erre viszont érkezett egy 4:0-s sorozat. Egyre magabiztosabbá vált a BRSE, állandósította a 4-5 pontos különbséget Bodnár Dorottya és Ceyda Aktas vezérletével, ám amikor a vendégek ebből elkezdtek faragni, Tóth Gábor időt kért.

Eredményes volt a fejmosás, tanítványai nemcsak visszaállították, de növelték is a differenciát, és a második szetthez hasonlóan a harmadikban is előnnyel fordultak a hajrára. Összesen hét meccslabdából gazdálkodhattak, amelyek közül Pintér stílszerűen egy blokkal megoldotta a legelsőt, ezzel pedig a mérkőzést is lezárta.
Sikerrel vette a rajtot a BRSE, a három szett alatt bemutatott 15 blokk pedig külön okot adhat az örömre.

B.M.

Extraligás női röplabda-mérkőzés

Swietelsky-Békéscsaba–Kaposvári NRC 3:0 (26, 18, 17)
Békéscsaba, 800 néző
Vezette: Adler, Ujházi

Békéscsaba: Drpa 6, Vasziljeva 10, Bodnár 13, Pintér 14, Aktas 8, Bagyinka 6. Csere: Molcsányi (libero), Szatmári, Glemboczki, Oikonomidou 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Kaposvár: Szedmák 8, Kyparissi 9, Ubavic 11, Bodovics 3, Gyimes 6, Renko-Ilic 3. Csere: Radnai (libero), Godó, Narancic. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Tóth Gábor: – Nehéz mérkőzésre számítottam, ami be is igazolódott. A Kaposvár rendszerben és fegyelmezetten játszott, azonban a legfontosabb pillanatokban helyén volt az eszünk és a szívünk.

Vincent Lacombe: – Tetszett, ahogy kezdtük a mérkőzést, az első 45 percben nagyot harcoltunk a Békéscsabával. Minőségben azt a szintet kellett volna hoznunk végig, hogy meccsben maradjunk, hiszen az ellenfelünk rendkívül stabil csapat, gyenge pont nélkül. Így is büszke vagyok a lányokra, hiszen bebizonyították, hogy képesek harcolni.