Közösségi oldalak

Sport

Lassan az NB II-ből is kiesik a Békéscsaba 1912 Előre

 

Két jól eltalált lövés okozta a vesztét a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgó-csapatának a Merkantil Bank Liga szerdai fordulójában, és persze az a tanácstalan játék, amelyet a tavasszal még nyeretlen Csákvár ellen bemutatott a Kórház utcai Stadionban. Vereségével tovább nehezítette helyzetét a lila-fehér együttes, a kieső helyről várhatja a folytatást.

6. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Csákvár, 25 méterre a csabai kaputól, a bal összekötő helyéről. A labdát Magyar a sorfal felett eltekerve juttatta a jobb alsó sarokba, Krnács nem ért oda, 0–1.
28. perc: Puskás jobb oldali szögletét Futó elé fejelték a védők, aki állítás nélkül küldte kapura a labdát, ami a kapufától három lépésre álló Lukácsról került a hálóba, 1–1.
78. perc: Elpasszolták a labdát a lilák a saját térfelükön, amit Mészáros passzolt Magyarhoz, aki 17 méterről, középről nagy gólt „ragasztott” a léc alá, 1–2.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Aqvital FC Csákvár 1–2 (1–1)
Békéscsaba, 520 néző
Vezette: Katona Balázs (Vígh-Tarsonyi Gergő, Baghy Csaba).
Gólszerző: Lukács (28.), ill. Magyar (6., 79.).
Sárga lap: Bora (25.), Futó (34.), Fazekas (55.), Szalai (84.), ill. Fejős (92.).

Békéscsaba 1912 Előre: Krnács – Puskás (Szalai, 69.), Bora, Farkas M., Mikló (Kóródi, 80.) – Hamed, Fazekas, Kitl (Horváth P., 69.), Futó (Váradi, 80.) – Czékus, Lukács (Máris, 58.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Alaxai, Koval, Karacs, Magyar (Vaskó, 83.) – Ominger (Murka, 72.), Mészáros D. (Dulló, 83.), Tamás (Torvund, 62.) – Baracskai, Hornyák, Gazdag V. (Fejős, 62.). Vezetőedző: Tóth Balázs.

Brlázs Gábor: – Korán hátrányba kerültünk, azután sikerült egyenlítenünk, voltak további lehetőségeink is, a második félidőben viszont értékelhetetlen teljesítményt nyújtottunk. Hetek óta tendencia, ha megbontjuk a csapatot, a cserék nem tudnak hozzátenni, sőt… Sajnos nem mindenki érzi át, hogy mekkora felelősség van rajtunk, ezt minél hamarabb orvosolni kell.

Tóth Balázs: – Küzdelmes mérkőzés volt. Kicsit a pontosság hiányzott az első félidőben, a Békéscsaba előreívelt labdái is okoztak veszélyt. A szünetről jól jöttünk ki, a cserék is segítettek és egy szépségdíjas akciógólt tudtunk lőni. Gratulálok a fiúknak, óriásit küzdöttek! Fontos volt, hogy összeszedjük magunkat és eredményesek legyünk.