Közösségi oldalak

Sport

Egyre nagyobb bajban a Füzesgyarmat

Fotó: Daru Andrea

Nem bírt a Vasas tartalékcsapatával a Füzesgyarmat, az NB III-as labdarúgó-bajnokság szerdai 31. fordulójának fővárosi mérkőzésén. A sárrétiek az első félidőben szervezetten tartották a kedvező eredményt az ex-válogatott támadókkal szemben, szünet után azonban már akadtak kihagyásaik, amit a veszélyes piros-kékek gólokkal használtak ki.

A fővárosiak az élvonalban mellőzött gólerős támadóik képességeit kamatoztatva kezdettől nyomást helyeztek a gyarmatiakra, ám sem Radó, sem Feczesin nem tudott kifogni Fildan kapuson. A vendégek dolgosan védekeztek, a hazai kaput viszont csak a félidő második felében tudták veszélyeztetni.

A második játékrész elején bombagóllal szerzett vezetést a Vasas. Farkas Joakim a jobb oldali 16-os sarkától lőtt, a labda védhetetlenül vágódott a jobb felső pipába, 1–0. Továbbra is a fővárosiak kezdeményeztek, de a kapura már nem voltak olyan veszélyesek, mint az első játékrész során. A 78. percben Grisik 8 méteres fejesével így is növelték az előnyüket, 2–0. Nem sokkal később a szintén csereként beálló NB II-es gólkirály, Balajti is letette a névjegyét, 12 méterről ballal lőtt a jobb alsó sarokba, beállítva a végeredményt, 3–0.
Összességében a fővárosiak többet tettek a sikerért, és megérdemelten nyertek.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Vasas FC II–Füzesgyarmati SK 3–0 (0–0)
Budapest, 150 néző
Vezette: Molnár Réka (Vilmányi Simon, Kovács Zoltán).

Vasas II: Horváth K. – Forgó, Puskás, Herrich (Szunygh, 72.)– Huszár, Márkvárt, Rab (Urbantsok, 83.), Farkas J. (Girsik, 75.) – Radó, Feczesin (Balajti, 75.), Molnár Cs. (Mamusits, 46.). Vezetőedző: Harmati Tamás.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Bódis, Raducu, Achim Á., Pataki – Bartók (Urbanowski, 79.), Szabó B. (Orovecz, 60.), Kis Sz. (Pohl, 83.), Szilágyi M. – Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Farkas J. (51.), Girsik (78.), Balajti (80.).

Boros Tibor: – Amit a mérkőzés előtt kértem a csapattól, azt visszakaptam. A második félidőben már nem tudtunk újítani, a hazaiak viszont minden apró hibáinkat kihasználták.