Közösségi oldalak

Sport

Kütötte a Magyar Kupából az NB III-as Ceglédet az Orosháza

Burai Dávid góllal köszönt be az orosházi csapatba. Fotó: Bohus Krisztián

Tekintélyt parancsoló módon sikerült az orosházi csapat Magyar Kupa belépője. A kék-fehér együttes a sorozat első fordulójának vasárnapi mérkőzésén az NB III.-as Ceglédet leckéztette meg.

Kényelmesen kezdte a mérkőzést az NB III.-as Cegléd, mire felébredt, addig a lehetőségeit jól kihasználó hazai együttes három góllal elhúzott. A látogatóknak ezt követően sem sikerült érvényre juttatniuk az osztálykülönbséget, Bordás kapusnak félóra múlták kellett az első védését bemutatnia. Összességében azonban nem kellett tartania a vendégek feltámadásától.

A szünetben hármat cserélt a Cegléd és egy sebességi fokozattal magasabbra kapcsolt, de a negyedik bekapott gól után teljesen szétesett, hitehagyottá vált. Az orosháziak kontrái rendre veszélyt jelentettek a látogatók kapuja előtt és a hajrában Szarvas révén megkoronázták a napi teljesítményüket.

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés

Orosházi MTK-ULE–Ceglédi VSE 5–0 (3–0)
Orosháza, 500 néző
Vezette: Fehérvári Patrik (Molnár Alex, Bán Kristóf Patrik)
Gólszerző: Gedó (7.), Miszlai (10.), Burai (17.), Darida (54.), Szarvas (84.).

Orosházi MTK-ULE: Bordás – Rau, Huszár, Szabó Á., Kasuba – Fehér (Endrefalvi, 65.), Gedó, Darida (Halász, 79.), Papp M. – Miszlai (Szarvas, 73.), Burai (Kasik, 79.). Vezetőedző: Buza Barnabás.

Ceglédi VSE: Zima – Juhász A. (Orlov, 12.), Schmidtka, Juhász B., Telinger (Markó, 46.) – Kuchta (Barna, 46.), Ványi (Takács, 61.), Tóth R. (Ungureán, 46.), Ledacs-Kis – Oldal, Annus. Szakmai igazgató: Széchenyi Márton.

Buza Barnabás: – Nagyon motiváltan és jól játszottunk. Az előretolt védekezésünk és a remek helyzetkihasználásunk meghozta a gyümölcsét. Gratulálok a fiúknak, várjuk az újabb ellenfelet.