Közösségi oldalak

Sport

Kulcsemberei nélkül kikapott Balatonfüreden a BRSE

Fotó: Szente Benjámin

A legutóbb ezüstérmes, több kulcsemberét nélkülöző Békéscsaba 3-0-ra kikapott a Szent Benedek RA otthonában a női röplabda Extraliga alapszakaszának szombati játéknapján.

Tóth Gábor együtteséből – amelynek öt nap alatt ez volt a negyedik összecsapása – a már korábban betegség miatt kiesett török Ceyda Aktas mellett ezúttal az egész Extraliga egyik legponterősebb játékosa, a szerb átló Marta Drpa is hiányzott.

Rangadóhoz méltó módon szorosan indult a találkozó, majd a Füred volt az első, amely 5:3-nál két ponttal meg tudott lépni. 10:6-nál Tóth Gábor időt kért, azonban a következő két labdamenetet is a hazaiak nyerték, mínusz hatról kellett a BRSE-nek zárkóznia, majd 16:10-nél újabb csabai időkérés következett. Sok rontott nyitással segítették a vendégek a hazaiakat, a hátrányuk pedig egyre csak nőtt. Nem adták fel, 18:10 után sorozatban három pontot szerzett a BRSE és a hazai időkérés sem vetette vissza a lendületüket, összességében 6:0-s rohammal tették ismét nyílttá a szettet. 20:20-nál egyenlítettek, majd újabb füredi időkérés után fordultak a hajrára! 23:21-nél újfent kétpontos lemaradást szedett össze a BRSE, majd két szettlabdához jutottak a Balaton-partiak, és az elsőt meg is csinálták.

Az elsőhöz hasonló forgatókönyv szerint zajlott a második etap kezdete, a folytatásban pedig szerencsére sikerült elkerülni a vendégeknek azt, hogy megismétlődjön, ami korábban történt. Felváltva születtek a pontok, a különbség pedig maximum két egység volt. 9:7 után ráléptek a vendégek a gázra és a kezdőben helyet kapó Sinka Dalma nyitássorozatával egymás után öt labdamenetet nyert, amire balatonfüredi időkérés érkezett válaszként. Ez meg is tette a hatását, először egyenlített, majd fordított is a hazai együttes, de nem sokkal később ismét a BRSE járt előrébb. Az izgalom a tetőfokára hágott, ugyanis hiába tudott a BRSE megint meglógni kettővel, a SZBRA sikeresen egalizált, 19:18-nál át is vette a vezetést rutinos játékosai vezérletével. Tóth Gábor időt kért mínusz kettőnél, majd megfelezték a vendégek a távolságot, ezután viszont sebességet váltott a Füred és öt szettlabdához jutott, amik közül ezúttal is a másodikat használta ki.

Az újabb térfélcserét követően az első két pontot a vendégek szerezték, és bár gyorsan fordított a SZBRA, hamar visszavette a békéscsabai csapat a vezetést. Innentől kezdve a Fürednek kellett futnia az eredmény után és 8:8-nál sikeresen el is tüntették a differenciát, ám ezután ismét a csabaiak kerültek előnybe. A Balatonfüred 9:11 után egy 8:2-es rohanással tekintélyes előnyre tett szert, hiába kért időt kétszer is Tóth Gábor. Volt honnan visszakapaszkodni, és ezt az akadályt sikerrel vették a vendégek, 18:18-nál megint egál volt, ám a tavalyi bronzérmes új erőre kapott és közétett ötöt. Minden erejüket mozgósították a vendégek a meccsben maradásért, két pontot le is faragott, ám így is öt meccslabdával dolgozhatott a SZBRA, amik közül az elsőt értékesítette is, megszerezve ezzel a győzelmet.

Női Extraliga, alapszakasz, 10. forduló

Szent Benedek RA – Swietelsky-Békéscsaba 3-0 (22, 20, 20)
Balatonfüred
Vezette: Kiss, Szabó.

SZBRA: Stijepic 15, Vacsi 5, Jankovic 10, Koleva 12, Nacsa-Pekárik 8, Herbin-Baker 10. Csere: Fáth (libero). Vezetőedző: Kristian Michailov.

BRSE: Sinka 3, Vasileva 14, Glemboczki 8, Bodnár 8, Pintér 10, Bagyinka 2. Csere: Kertész (libero), Szatmári 1, Oliinyk. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Tóth Gábor: – Nagyon csalódott vagyok, megvolt az esélyünk arra, hogy megnyerjük a mérkőzést, 20-nál mindig egálban voltunk, de onnan csak hibáztunk. Kizárólag rajtunk múlt, ahogy az egész szezonban rajtunk múlik, teljesen mindegy, milyenek a körülmények. A mi kezünkben volt ez is, ahogy eddig minden, és amíg ez nem változik, addig nem fogunk tudni előre lépni.

Kristian Michailov: – Gratulálok a csapatomnak a küzdéshez! Nagyon fontos volt ez a meccs, mivel rosszul kezdtük a szezon második felét. Tudtuk, hogy a Békéscsaba fáradt lesz a sok MEVZA-meccs miatt, ezt pedig ki is használtuk. Boldog vagyok, hogy 3:0-ra nyertük, de még nagyon sokat kell dolgozunk a folytatásban.