Közösségi oldalak

Sport

Idegenbeli győzelemmel indított a Békéscsaba 1912 Előre

Czékus Ádám sok borsot tört a barcikai védők orra alá. Fotó: Kovács Donát/KBSC

Értékes idegenbeli győzelemmel kezdte az NB II-es labdarúgó-bajnokság tavaszi idényét a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata. A lila-fehérek az egyik közvetlen vetélytársnak számító Kazincbarcika otthonából hozták haza, és ami ugyancsak örvendetes lehet a szurkolóik számára, felettébb harcos játékkal.

6. perc: Kitl vezette keresztbe a labdát balról, középre tálalt, ahol egy sarkalást követően Puskás Gábor Sándor elé került a játékszer, aki szemben a kapuval, 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 0–1.
45+3. perc: Horváth Péter a saját térfeléről egy elegáns bokamozdulattal indította a lesre játszó hazai védők vonalából kilépő Czékust. A támadó a tizenhatosig vezette a labdát, majd amikor Megyeri kapus kilépett rá, önzetlenül az akciót kísérő Lukács Raymond elé tálalt, aki 13 méterről biztosan helyezett az üresen hagyott kapuba, 0–2.
51. perc: Lukács a kezdőkör széléről löbbölt a bal szélen üresen hagyott Czékus Ádám elé, aki középen törtbe a tizenhatoson belülre, majd a jobb sarokba gurított az elvetődő kapus mellett, 0–3.
92. perc: Szekszárdi ellen szabálytalankodnak a tizenhatoson belül a csabai védők, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A labdát mögé Süttő Attila állt és magabiztosan lőtt Póser kapujába, 1–3.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Kazincbarcika SC–Békéscsaba 1912 Előre 1–3 (0–2)
Kazincbarcika, 250 néző
Vezette: Sipos Tamás (Varga Gábor, Szilágyi Norbert).
Gólszerző: Süttő (92. – 11-esből), ill. Puskás (6.), Lukács R. (45+3.), Czékus (51.).
Sárga lap: Lukács R. (43.), Zvara (59.), Bora (93.).

Kazincbarcika SC: Megyeri II – Szemere, Ur, Szekszárdi, Süttő – Nagy J., Hleba (Székely D., 61.) – Csatári (Kállai, 46.), Ádám (Kovács B., 76.), Kurdics (Takács T., 61.) – Pálinkás (Benkő, 86.). Vezetőedző: Varga Attila.

Békéscsaba 1912 Előre: Póser – Puskás, Albert, Bora, Mikló (Hodonicki, 87.) – Váradi (Szabó Cs., 71.), Zvara, Kitl (Futó, 78.), Horváth P. – Lukács R. (Máris, 71.), Czékus (Talpalló, 87.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Varga Attila: – Volt körülbelül tizenöt szögletünk, illetve harmincnál több beadásunk és talán egyetlen egy labdát sikerült elfejelnünk! Nagyon jól állt a lábán a Békéscsaba, amely a lehetőségeit is nagyon jó százalékban használta ki. Nem marad más hátra, mint szívből gratulálni az ellenfelünknek! Nem lehet ilyen rosszul kezdeni egy mérkőzést és egy bajnokságot sem, van mit átbeszélnünk, úgyhogy holnap egy húzós nap elé nézünk.

Brlázs Gábor: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első helyzetet sikerült értékesítenünk, ami meghatározta a folytatást. Szünet után átengedtük a teret az ellenfelünknek és megpróbáltunk kontraakciókból veszélyeztetni, ami többé-kevésbé sikerült. Természetesen nagyon örülünk az eredménynek, egy apró lépést tettünk a célunk elérése felé, gratulálok a játékosaimnak!