Közösségi oldalak

Sport

Kiütötte a Kazincbarcikát a Békéscsaba 1912 Előre

Fölényes hazai győzelemmel indította a bajnoki évet a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata. A lila-fehérek az első félidőben rövid ideig hátrányban is voltak, ám a második félidőben sikerült kiütniük a korán emberhátrányba kerülő Kazincbarcikát, amely fokozatosan veszítette el a tartását.

25. perc: Nagy János Patrik hosszú labdájánál a csabai védők nem vették komolyan Heil Valtert, aki 6 méterről a kapuba fejelt, 0–1.
28. perc: Fazekas Lóránt a saját térfeléről ívelt a tizenhatoson belül helyezkedő Márishoz került, akit a kifutó Megyeri elsodort. A büntetőt Lukács Raymond a jobb felső sarokba bombázta, 1–1.
51. perc: Emberhátrányba került a Kazincbarcika. Zvara iramodott meg középen, Heil Viktor csak buktatni tudta a 16-os vonala előtt. Mivel 4 perccel korábban már kapott egy cédulát, így a piros lapot is felmutatta számára Nazsa játékvezető.
54. perc: Zvara ápolása és a sorok rendezése miatt hosszasan állt a játék. A szabadrúgást azután Kitl Miklós végezte el, aki 18 méterről ballal úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a felső lécről pattant a gólvonal mögé, 2–1.
74. perc: Egy békéscsabai szögletet követően Váradi Ádámhoz elé került a labda, aki megszerezte a csabaiak harmadik gólját, 3–1.
82. perc: Hamed ívelt kapu elé a jobb szélről, a labdába Rédling kézzel ért bele. Az újabb büntetőt ezúttal Horváth Péter értékesítette, aki a jobb alsó sarokba helyezett, 4–1.
85. perc: Hamed a bal oldalról tette középre a játékszert, Váradi Ádám pedig egy védő sanyargatásában csúsztatott a bal alsó sarokba, 5–1.
92. perc: Hamed gyors egymást követően a harmadik gólpasszát osztotta ki. Pontosan tette középre a labdát, Czékus Ádám levette azt és 6 m-ről a jobb alsó sarokba helyezett, 6–1

Merkantil Bank Liga, NB II, 2. forduló

Békéscsaba 1912 Előre–Kazincbarcika SC 6–1 (1–1)
Békéscsaba, 1340 néző
Vezette: Nazsa Tamás (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert).
Gólszerző: Lukács (28. – 11-esből), Kitl (54.), Váradi (74., 85.), Horváth P. (82. – 11-esből), Czékus (92.), ill. Heil (25.). Kiállítva: Heil (51.).

Békéscsaba: Bukrán – Puskás, Albert, Fazekas, Mikló – Horváth P. (Farkas M., 83.), Zvara, Kitl (Varga T., 83.), Talpalló (Czékus, 61.) – Máris (Hamed, 69.), Lukács (Váradi, 69.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Kazincbarcika: Megyeri II – Süttő, Ur, Szekszárdi, Szemere – Székely D. (Kálnoki-Kis, 64.), Pálinkás (Laczkó, 64.), Nagy J. (Sztankó, 73.), Heil, Csatári (Rédling, 79.) – Kurdics (Ádám, 64.). Vezetőedző: Varga Attila.