Közösségi oldalak

Hírek

Kiütötte a Békéscsaba a Tállyát az NB III-ban!

Egy héttel az újpesti gólzáporos sikere után a Tállyának sem kegyelmezett a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgócsapata. A 24. forduló vasárnapi mérkőzésén Brlázs Gábor alakulata idegenben javított a gólarányán, a megszerzett pontokkal pedig a 7. helyre jött fel a Keleti csoport tabelláján.

A csabaiak kezdettől támadólag léptek fel és csak az volt a kérdése, mikor törik meg a szívósan védekező tállyai csapatot. Szűk félórányi játék után egy 19 méteres szabadrúgásból Szabó Zsombor törte meg az addigi eredménytelenséget, aki remekül tekert a hazaiak kapujába, 0–1.

Nem sokat váratott az újabb csabai találat sem, amelyet Pap Szabolcs jegyzett a 37. percben egy kiugratást követően, 0–2. Nagy fölénybe kerültek a lilák és sorra vezették akcióikat.

A 42. percben egy jobbról érkező beadásnál a hazai védő nem találta el a labdát, a hosszúról érkező Kasik Ákos pedig a harmadik találatot is megszerezte közelről, 0–3.

A második félidőben folytatódott az egyoldalú játék, ami gólokban is érvényesült. A 65. percben Kasikot szerelték szabálytalanul a büntetőterületen belül, a tizenegyest pedig Varga Tamás értékesítette, 0–4.

Tíz minutával később Szabó Zsombor csapott le egy labdára, betör vele a tizenhatoson belülre és elgurította a kapus mellett, 0–5.

Varga kiállítását követően is a vendégek előtt adódtak helyzetek, a házigazdáknak a legvégén mégis emberhátrányban sikerült szépíteniük Kovács Norbert révén, 1–5.

Nem volt azonos súlycsoportban a két csapat, a csabaiak akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna a helyzetek alapján.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Tállya KSE–Békéscsaba 1912 Előre II 1–5 (0–3)
Tállya, 80 néző
Vezette: Nagy Attila László (Dobos Dávid, Pálinkás Donát Ferenc).
Gólszerző: Kovács N. (89.), ill. Szabó Zs. (29., 75.), Pap Sz. (37.), Kasik (42.), Varga T. (65. – 11-esből). Piros lap: Varga J. (84.).

Tállya: Kosztyu – Nyitrai, Bihari, Varga K., Tóth Sz. – Szegedi (Varga J., 9.) – Kiss B., Demkó (Bucsák, 81.), Mező, Baranyi – Kovács N. Vezetőedző: Lasztóczi Péter.

Békéscsaba II: Tóth A. – Szabó Zs. (Farkas Á., 83.), Czvalinga (Sipaki, 69.), Szabó Cs., Kasik (Korógyi, 69.) – Varga T., Bónus, Farkas B., Zelik (Mágocsi, 61.) – Pap Sz. (Cservenák, 69.), Oláh Á. Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Brlázs István Gábor: – A betonkemény talaj ellenére végig jól játszott a csapat, hiányérzetem csak a második félidei helyzetkihasználás és a kapott gól miatt lehet.