Közösségi oldalak

Belföld

Idegenben győzött Debrecenben a Füzesgyarmat

Lippai Tibor bólint a hálóba Fotó: Erdős Csaba

Megszerezte első idei győzelmét a füzesgyarmati labdarúgócsapat, amely az NB III-as pontvadászat vasárnapi játéknapján a „Loki” második számú gárdáját múlta felül Debrecenben. A piros-fehér együttesek derbijét szünet után egy öngól döntötte el a sárrétiek javára.

Álmoskás játék közepette szerzett vezetés a gyarmati csapat a félidő derekához közeledve. A 20. percben egy szögletet az előrehúzódó Lippai bólintott a hálóba, 0–1.

Nem sokáig tarthatott a vendégek öröme, két minutával később a házigazdák is hasonló sablonra ültetve egalizáltak, Rácz fejéről a bal sarokba került a labda, amely éppen csak átgurult a gólvonalon, 1–1.

A gólváltást követően megélénkült a játék, kölcsönösen akadtak helyzetek. A vendégek részéről a félidő hajrájában Popescu előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség, de a lövését hatalmas bravúrral védte Lisztes kapus.

Szünet után sem lankadt az iram, a vendégek pedig egy újabb pontrúgás után szereztek másodszor is vezetést. Az 57. percben Achim Sebastian szöglete élesen landolt a kapu előtt, a felszabadítani igyekvő Kovács Gergő pedig Lippaitól szorongatva a saját kapujába továbbította azt (öngól), 1–2.

A folytatásban a vendégek a kedvező eredmény tartását részesítették előnyben. A hazaiak sorra cserélték be a friss támadókat a pontmentés reményében, azonban nem tudtak olyan fölényt kialakítani, amivel befolyásolni tudták volna a végeredményt a stabilan záró gyarmatiakkal szemben.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Debreceni VSC II–Füzesgyarmati SK 1–2 (1–1)
Debrecen, 80 néző
Vezette: Molnár Réka (Hovanecz Máté László, Kovács Tamás).
Gólszerző: Rácz (24.), ill. Lippai (21.), Kovács G. (56. – öngól).

Debrecen II: Lisztes – Tordai, Kovács R. (Kenderesi, 78.), Kovács G., Kusnyir – Szujó – Balla (Simon M., 78.), Farkas T., Pintér (Kalafat, 55.), Gyönyörű (Sármány, 65.) – Rácz. Vezetőedző: Szűcs János.

Füzesgyarmat: Fildan – Pohl (Bartók, 60.), Raducu, Lippai, Pataki – Achim S., Oltean, Borbély, Cigan – Bukor (Hussein, 60.), Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Boros Tibor: – Azt a meccs előtt már gondoltam, hogy ikszre jók vagyunk, de végre megvolt az a kis szerencse, ami az ilyen találkozók megnyeréséhez szükséges.