Közösségi oldalak

Hírek

Kick-box Európa-bajnokság: Zárásnak csapat Európa-bajnoki címek, érmek!

Budvában, a Junior és Kadet Kick-box Európa-bajnokságon az utolsó napra maradt a point-fighhting csapatok versenye. Az várható volt, hogy a magyar csapatokban helyet kapnak majd a békéscsabai fiatalok, hiszen az egyik legjelentősebb point-fighting műhely a békéscsabai JALTE Debreczeni Dezső vezette point-fighting csoportjában található.

Ennek megfelelően álltak össze a csapatok, amelyek a HALKER Királyteam és a JALTE Debreczeni team csapataira épült, s ennek megfelelően Veres Richárd és Debreczeni Dezső állították össze a csapatokat. A kadet lányoknál sérülés miatt csak a csabaiak alkották a csapatot. A Pántya Réka, Kozmann Mónika, Petró Lili, Csüllög Dorina alkotta magyar csapat bronzérmet szerzett.

A kadet lány csapat

A kadet fiú válogatottban a csabai Malatyinszki Bendegúz mellett Lévai-Hangyássy Botond, Nagy Bálint, Dénes Dániel volt a csapat tagja. Jól kezdett a csapat, szoros csatában, fordulatos mérkőzésen 17 : 16 arányban jutottak túl a mindig erős bolgár csapaton. Ezután meggyőző arányban 16 : 9 re múlták felül Írország válogatottját, s jutottak a döntőbe. A döntő kiélezett, nagy küzdelmet hozott Németország válogatottjával, és a magyar csapat 15 : 13 arányban győzött.

A junior leány csapatban a csabai Viczián Vivien és Leszkó Kitti mellett Haider Katrin és Gombás Alexandra szerepelt, a lányok először a szlovénokat verték 5 : 4 arányban, majd a németeket győzték le 8 : 5-re .A döntőben nagyon szoros küzdelemben az örök „nagy ellenfelet” az olasz válogatottat múlták felül 7 :6 arányban és megszerezték a csapat Európa-bajnoki címet. A magyar válogatott ezzel az eredménnyel az orosz és a bolgár válogatott mögött a harmadik helyet szerezte meg az éremtáblázaton.

A junior leány csapat

Ezzel ért véget az Európa-bajnokság, ahonnan a Békés megyeiek emelt fővel jöhettek haza. Az eredményhirdetés után a magyar válogatott elindul hazafelé Magyarországra, Békés megyébe. A részletes elemzés, a tanulságok levonása, az összegzés már itthon történik majd!