Közösségi oldalak

Hírek

Hazai vereséget szenvedett a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgócsapata

Zsinórban negyedik mérkőzésén maradt pont nélkül a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgócsapata. A lila-fehér gárda a bajnokság 17. fordulójában hazai környezetben nem bírt a jó benyomást keltő Tiszaújvárossal, amely helyzetkihasználásban bizonyult lényegesen hatékonyabbnak, még ha a győztes találata hazai szemszögből kifejezetten balszerencsés körülmények között is született.

Furcsa képet festett az első félidő, hiszen a hazaiak előtt több nagy lehetőséget is adódott, de mind kimaradt. A látogatók viszont két helyzetük közül az egyiket gólra váltva, megszerezték a vezetést Gottfried révén, 0–1. A folytatásban is a házigazdák voltak veszélyesebbek, de a kapuba képtelenek voltak betalálni. A második félidő elején azután Ilyés Tamás megtörte jeget, az 50. percben egy jobb oldali beadásból fejjel egyenlített, 1–1. Kiegyenlített lett a játék, a vendégek is jó benyomást keltettek, ennek ellenére a csabai kontrákban sokkal több volt a veszély. Úgy tűnt, hogy nem bírnak egymással a csapatok, amikor a 81. percben egy újabb súlyos hiba megpecsételte az Előre sorsát. Szöglet után a labda a menteni igyekvő Oláh Ákos hátról pattant saját kapujába, 1–2. A meccs már nem tartogatott több fordulatot, a hosszabbításban Szabó Csabát visszahúzásért megkapta a második sárga lapját, így rá jövő héten biztosan nem számíthat a szakmai stáb.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre II–FC Tiszaújváros 1–2 (0–1)
Békéscsaba, 80 néző
Vezette: Nagy Attila László (Molnár Alex, Juhász László).
Gólszerző: Ilyés (50.), ill. Gottfried (23.), Oláh Á. (81. – öngól). Kiállítva: Szabó Cs. (92.).

Békéscsaba II: Winter – Hodonicki, Szabó Cs., Czvalinga, Zelik (Tóth P., 88.) – Váradi, Zvara, Bónus (Kasik, 81.), Varga T. – Ilyés, Paudits (Oláh Á., 61.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.
Tiszaújváros: Herceg – Tóth S. (Pap Zs., 61.), Lőrincz, Vasziljevics, Gelsi – Erdős (Benke, 70.), Molnár M. – Gottfried (Lehóczki, 93.), Géringer L., Bussy – Bartusz. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Brlázs István Gábor: – Az eredmény ellenére jól kezdtünk, hiszen volt több nagy gólszerzési lehetőségünk, amikor már csak kapussal álltunk szemben, de azokat is elhibáztuk. Egy figyelmetlenségből ismét hátrányba kerültünk, amit szünet után sikerült egalizálnunk. Úgy tűnt, hogy a győzelem is meglehet, ehelyett a végén egy újabb hiba megpecsételte a sorsunkat.

Vitelki Zoltán: – Nehéz mérkőzés volt, az elején több lehetősége volt az ellenfélnek, aztán ahogy haladtunk előre az időben, úgy lettünk egyre magabiztosabbak. Ekkor is nagyon kellett koncentrálunk, de valahogy végig azt éreztem, hogy ezt a meccset nem tudjuk elbukni. Nagyon jó teljesítmények voltak, mindenki odatette magát, igazi csapatmunka volt.