Közösségi oldalak

Sport

Kick-box bajnoki címek Szombathelyről

Contact KTHE Orosháza

Szombathelyen, az ELTE SEK sportcsarnokában rendezte meg a Magyar Kick-box Szövetség a 2023 évi tatamis – point-fighting, light-contact, kick-light és formagyakorlat) felnőtt és masters class Magyar Bajnokságát, amelyen 21 csapat 110 versenyzője összesen 190 nevezéssel indult el.

A tét nem csak a magyar bajnoki címek megszerzése volt, hiszen a bajnokok egyben kivívták a jogot a november 17 és 26 közt Portugáliában, Albufira-ban megrendezendő világbajnokságon történő indulásra.

A Békés Megyei Harcművész Szövetség három klubja, a békéscsabai JALTE Debreczeni Team, a Kondorosi Kick-box Se és az orosházi Contact K.T.H.E. indított versenyzőket. Régen indult ennyi versenyző megyénkből, összesen tizenegy versenyző lépett tatamira.

Békéscsabai JALTE Debreczeni-team

Mivel a szabályok lehetőséget adnak arra, hogy a felnőtt versenyre junior korú versenyzők is nevezhetnek így a Debreczeni Team csapatából Opauszki Dávid, Viczián Dániel és Leszkó Kitti mellett Csiernyik Zsombor és Pertró Lili is elindulhatott. különösen Viczián Dániel vívott kiélezett, szoros mérkőzést –és győzött! A junior Petró Lili győzelme is örömteli meglepetést jelentett!

A Debreczeni Team csapata összesen 3 felnőtt bajnoki címmel két bronzéremmel és Debreczeni Dezső mesternek köszönhetően egy Master Class kategóriában szerzett aranyéremmel térhetetek haza.
A magyar bajnoki cím megszerzésével a korábban kvalifikált Viczián Viviennel és Pántya Rékával együtt tehát hatan – Opauszki Dávid, Petró Lili, Viczián Dániel és Debreczeni Dezső kaptak lehetőséget arra, hogy képviseljék Hazánkat a Világbajnokságon.

A kondorosiak közül Zsjak Zoltán Mester két szabályrendszerben is indult és nagyon kemény küzdelmekkel egy ezüst és egy bronzérmet szerzett. Kovács Marianna ( nevelő egyesülete a Sankudo Kecskemét, nevelő edzője Beke Béla Mester) mindhárom tatamis szabályrendszerben elindult és aznap legyőzhetetlen volt. Megnyerte mindhármat egyedüliként szerzett három magyar bajnoki címet ezen a napon, s ezzel jogot a Felnőtt Világbajnokságon való indulásra mindhárom szabályrendszerben!

Kondorosi Kick-box SE

A formagyakorlatosok esetében 5 kategória versenyszámai zajlottak a bajnokságon, ahol minden magyar bajnoki cím orosházi tulajdonba került. A junior korú Markovics – Horváth Míra először versenyzett a felnőttek között, akarata és elhatározottsága két ezüstéremmel jutalmazta. Halustyik Cintia mindkét fegyveres kategóriában magyar bajnoki címet szerzett. Kotvics – Varga Máté ismét megmutatta egyedülálló fizikai képességeit és a pusztakezes kreatív formagyakorlat kategóriában lett bajnok.

Az idei évben egyetemi tanulmányaira koncentráló Brebovszky Zoltán komoly megmérettetésnek nézett elébe. Egyetlen esélye a világversenyen való részvételre, ha magyar bajnoki címet birtokol. Zoltán higgadtan kezelte a pattanásig feszült légkört, fizikai felkészültsége pedig a fegyveres kategóriákban két magyar bajnoki címet eredményezett. Katona Ágnes masters küzdelemben szerzett két bronzérmet.
Összegezve Békés megye 12 arany, 4 ezüst és 4 bronzérmet szerzett.

Eredmények:

Point-fighting szabályrenszer:

57 kg. 3.Csiernyik Zsombor (békéscsabai JALTE – Debreczeni team
63 kg.1.Viczián Dániel (békéscsabai JALTE – Debreczeni team) Edző: Debreczeni Dezső
94 kg. 1.Opauszki Dávid (békéscsabai JALTE – Debreczeni team) Edző: Debreczeni Dezső
50 kg.

1. Petró Lili (békéscsabai JALTE – Debreczeni team) Edző: Debreczeni Dezső
3.Leszkó Kitti (békéscsabai JALTE – Debreczeni team)
Masters korosztály:
74 kg. 1.Debreczeni Dezső (békéscsabai JALTE – Debreczeni team) önmaga edzője
84 kg. 2.Zsjak Zoltán (Kondorosi Kick-box SE)
+65 kg.
1. Kovács Mariann (Kondorosi Kick-box SE) Edző: Litauszki László
3.Katona Ágnes (Contact K.T.H.E. Orosháza)
Light-contact szabályrendszer:
84 kg. 2.Zsjak Zoltán (Kondorosi Kick-box SE)

+65 kg.
1. Kovács Mariann (Kondorosi Kick-box SE) Edző: Litauszki László
3.Katona Ágnes (Contact K.T.H.E. Orosháza)
Kick-light szabályrendszer:
+65 kg. 1. Kovács Mariann (Kondorosi Kick-box SE) Edző: Litauszki László
Formagyakorlat szabályrendszer:
Kreatív pusztakezes kat.
1.Kotvics-Varga Máté (Contact K.T.H.E. Orosháza) Edző: Puravecz Péter

Kreatív fegyveres forma:
1.Brebovszky Zoltán (Contact K.T.H.E. Orosháza) Edző: Puravecz Péter

Nők:
1.Halustyik Cintia (Contact K.T.H.E. Orosháza) Edző: Puravecz Péter
2. Markovics-Horváth Míra (Contact K.T.H.E. Orosháza)
Zenés fegyveres kat.:
1.Brebovszky Zoltán (Contact K.T.H.E. Orosháza) Edző: Puravecz Péter

Nők:
1.Halustyik Cintia (Contact K.T.H.E. Orosháza) Edző: Puravecz Péter
2. Markovics-Horváth Míra (Contact K.T.H.E. Orosháza)