Közösségi oldalak

Sport

Magyarország 6. legeredményesebb egyesülete a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club

Magyarország 6. legeredményesebb egyesülete a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club

A nagy meleg ellenére a csapatbajnokság kiváló hangulatban telt. A csapatversenynek mindig az a varázsa, hogy mindenki hajt, harcol egymásért, s ezúttal is maximálisan jelen volt ez a küzdelem a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club atlétái között.

Tóth Sándor klubigazgató így értékelte a kiváló csapatot:

Az elmúlt évi eredmények alapján 3 divízióra osztották a klubokat. Mi a legerősebb 1. divízióba kerültünk.
A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club sikerével zárult a 2023-as Atlétikai Magyar Csapatbajnokság, hiszen álmunkban sem hittük volna, hogy az 1.divizió – Magyarország legeredményesebb 16 egyesülete között az értékes 6 helyezést érjük el. A verseny előtt- felmérve az esélyeinket, edzőinkkel együtt a 10.helyre vártuk a csapatunkat. Ezt jóval túlteljesítettük, hiszen a hatodik helyünkkel több olyan klubot megelőztünk, akik jelentősen jobb feltételek között tudnak készülni. Csak néhány közülük: Vasas, Tatabánya, Veszprém, Nyíregyháza, Diósgyőr, Debrecen,Győr… és még sorolhatnám. Sokáig fej-fej melletti versenyben álltunk az MTK, Ikarusz és FTC csapatával, akik előttünk végeztek. Csupán a sérültjeinken és azon múlt a helyezésünk, hogy nem tudtunk 4 x 400 m-es női váltót kiállítani, akkor megtarthattuk volna az utolsó előtti versenyszámig tartó negyedik helyezésünket. Maximális dicséret illeti az egész csapatot, a versenyzőket, edzőket és segítőket egyaránt. Ilyen csapatversenynél nehéz kiemelni a versenyzőket, de mindenképp meg kell említenünk azokat, akik több számban is rajthoz álltak és több pontot szereztek a versenyszámaikban. Így kiemelkedett Márton Anita szerepvállalása, aki súly-diszkosz-és kalapácsvetésben is gyűjtötte a pontokat a csapatnak.

Ugyanígy kiválóan teljesítettek és több pontot gyűjtöttek:

Steigerwald Ernő sprinter
Boddán Annabella gerelyhajító
Nadj Levente sprinter
Karsai Gábor hosszútávfutó
Csizmazia Áron dobó
Zahorán Milán középtávfutó
Kis Petra Sára középtávfutó
Baukó Petra dobónk
Oláh Barbara gyalogló
Kovács Alexandra gyalogló

és természetesen óriási élmény volt a nagy küzdelemben 2 helyezést szerzett 4×400 m-es váltó versenyzése is, akik már a múltévi CSB-n bizonyított Nadj Levente – Hrabovszki Balázs – dr. Zelenyánszki Márk-Steigerwald Ernő összeállításban futottak az értékes helyezésért.