Közösségi oldalak

Sport

Győzelemmel indított az NB III-ban a Békéscsaba Előre

Fotó: Békéscsaba 1912 Előre

Győzelemmel kezdte harmadosztályú szereplését a Békéscsaba 1912 Előre csapata, amely hatékonyabb első félidei teljesítménnyel fektette két vállra a jó képességű, de a védelmi megingásait ellensúlyozni képtelen hódmezővásárhelyi együttest.

Lendületesen kezdett az Előre és a 10. percben már az előny is nála volt. A bal oldalon Vólent hámozta át magát emberén az alapvonal közelében, majd az ötösön belülről lőtt a labda pedig a rövidre helyezkedő Deczki kapusról pattant a hálóba. A vásárhelyiek ébresztőt fújtak és a félidő derekán már többet kezdeményeztek, igaz veszélyt csak a kapu elé ívelt labdáik jelentettek. Félóra után a játék képe alapján némileg váratlanul jött a második hazai gól, ami Mihály Bálintot dicséri, aki Sármány bal oldali bepasszára ért a kapu elé, amit pár lépésről zavartalanul helyezett a kapuba. Az előkészítő nem sokkal később a gólszerzők közé is feliratkozott, amikor Váradi kiugratása után elfektette a kapust, majd elegánsan helyezett a hálóba. A durva védelmi hibák miatt szétesett a látogatók játéka, Albert remek fejesét Deczki hatalmas bravúrral ütötte szögletre a félidő hajrában.

Szünet után már nem volt ennyi szépség a játékban, hiszen módszeresen a mezőnyben gyűrték egymást a játékosok, olykor kicsit túlpörgetve is magukat. A cserékből talán a vendégek jöttek ki jobban, akik becsületből mentek, és sikerült is szépíteniük a hajrában. A 81. percben egy jobb oldali beadásnál a belső védők összezártak Tóth Dániel előtt, a támadó földre került, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit hosszas tortúra után Vastag váltott gólra. Ez felbátorította a Vásárhelyt, de már nem maradt kellő ideje, hogy esetlegesen szorosabbá tegye a meccset.

NB III Dél-keleti csoport, 1. forduló

Békéscsaba 1912 Előre–Hódmezővásárhelyi FC 3–1 (3–0)
Békéscsaba, 630 néző
Vezette: Muhari Gergő (Sinkovicz Dániel, Nagy Viktor).
Gólszerző: Vólent (10.), Mihály (32.), Sármány (39.), ill. Vastag (83. – 11-esből).

Békéscsaba: Póser – Mihály, Albert, Bora, Kóródi – Futó (Geiger, 60.), Pintér (Máris, 60.), Fazekas, Váradi (Zvara, 67.) – Sármány (Ilyés, 78.), Vólent (Zádori, 67.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Hódmezővásárhely: Deczki – Orosz, Hunya, Zana, Zámbori – Juhász, Hegedűs (Borbás, 69.), Czékus (Rabecz, 69.), Bónus (Bogdán, 82.) – Vladul (Vastag, 76.), Tóth D. Vezetőedző: Szűcs Róbert.