Közösségi oldalak

Sport

Kettős győzelemmel a legjobb 16 között a BRSE

Kettős győzelemmel jutott a CEV-kupa legjobb 16 együttese közé a Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapata, amely a Boszniában aratott 3:1-es sikerét a szerda esti hazai visszavágón 3:0-s diadallal „fejelte meg”.

Ugyan bosnyák ponttal indult a találkozó, ám erre négyszer is válaszoltunk, nagyon hamar időt kellett kérnie Radmila Markovic-nak. Marta Drpa ásszal növelte a hazaiak előnyét, 8:2-nél ismét a vendégek mestere kért szót, ami után Bagyinka Fanni előrántotta a cilinderből a meglepetésszerű áthúzást. Magabiztosan lépdelt el ellenfelétől a BRSE, néhány pontatlan ütéssel tartotta szettben a vendégeket. Molcsányi Rita szenzációs mentése és Ceyda Aktas remek befejezése után többen is felugrottak a közönségből, a hangulatot pedig Pintér Andrea hatalmas blokkja fokozta. A végjátékhoz érve növeltük a tempót és ezáltal a különbséget is, a kilenc szettlabdánkból pedig Drpa bebombázta az elsőt, megvolt a vezetés!

A második játszma rajtját jobban kapták el a fiatal vendégek, a csabaiaknak sokszor extra mezőnymunkára volt szükségük. Így is meglógott 5:2-re a Brcko, de két Drpa-ponttal és egy Pintér-blokkal rendezték a sorokat a házigazdák. Először 7:6-nál vették át a vezetést, és nem úgy tűnt, mintha bármikor is ki szeretnék adni a kezünkből a folytatásban: Pintér ásza után jött az újabb bosnyák timeout, viszont cseppet sem lassította le a Molcsányiékat, ezért 15:10-nél újra megpróbálkoztak ezzel a vendégek. Ez már némileg hatásosabbnak bizonyult, de azért 6-7 egységre így is feltornázta előnyét a BRSE, és innentől már nem volt megállás: 24:14-nél megvolt a szettlabda és a győzelem, ami egyben továbbjutást is ért a Békéscsabának!

A folytatásban Tóth Gábor igyekezett mindenkinek játéklehetőséget biztosítani, Kertész Petra Molcsányi Ritát, Glemboczki Zóra Ralitsa Vasziljevát, Viktorija Olijnyik pedig Bagyinka Fannit váltotta. Az új felállással kicsit lassabban vették fel a ritmust a hazaiak, aztán Bodnár Dorottya centertámadásai és nyitásai megadták a lökést, 11:10-nél már ők jártak előrébb. A korábbi játékrészekhez hasonlóan alakult a forgatókönyv. Fokozatosan nőtt a Békéscsaba előnye a célegyenesben Glemboczki remek ütése pedig a meccs és a párharc végét jelentette. Folytatás januárban a 16 között!

CEV-kupa női röplabda-mérkőzés

Swietelsky-Békéscsaba–Bimal-Jedinstvo Brcko (bosnyák) 3:0 (15, 14, 16)
Békéscsaba, 800 néző
Vezette: Tomas Buchar (cseh), Saadettin Deneri (török).

Békéscsaba: DRPA 20, Vasziljeva 5, Bodnár 7, PINTÉR 8, AKTAS 11, Bagyinka 2. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Szatmári, Glemboczki 5, Olijnyik 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Brcko: Vukoje 2, Biberdzic 7, Terzić 4, KENJALO 10, Glibić 5, Kojic 4. Csere: Albijanić (liberó), Dragovic, Lukić. Vezetőedző: Radmila Markovic.

Tóth Gábor: – Az ottani mérkőzésnek az volt a tanulsága, hogy semmilyen pont- és szettállásnál nem engedhetünk ki. Mögöttünk van a fél szezon, de azt tudnunk kell, hogy a java még csak most jön és még van hova fejlődni.

Radmila Markovic: – Úgy gondolom, hogy ma talán jobban játszottunk, mint a múlt héten, annak ellenére, hogy akkor nyertünk egy szettet. De ez rendben van, idén nagyon fiatal a csapatunk és az ilyen mérkőzések nagyon hasznosak számunkra. Gratulálok a Békéscsabának és sok sikert kívánok nekik a folytatásban!