Közösségi oldalak

Sport

Idegenbeli győzelem Egerben

Fotó: Daru Andrea

Az őszi idény első házon kívüli győzelmét aratta a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata, amely a bajnokság 12. fordulója vasárnapi mérkőzésén Egerből hozta el a három pontot. A sárrétiek sikeréhez ezen a napon negyed meccsnyi tartalmas játék is elegendőnek bizonyult.

Az egriek léptek fel támadólag, kezdetben többet birtokolták a labdát, de negyedóra múlták kiegyenlített lett a játék. A gyarmatiak elsősorban a széleken igyekeztek teret nyerni, ennek a hozománya volt a játékrész második felében szerzett két gyors góljuk is. Előbb Achim Sebastian majd Karikás volt az előkészítő. Előbbi beadását a 26. percben Achim Ádám fejelte a kapuba, két minutával később pedig Popescu szintén fejjel volt eredményes. Ezzel még nem volt vége a vendégek gólshowjának, a 36. percben ugyanis Hussein lábbal is bevette az egri „várat”.

Magabiztos előnye birtokában a gyarmati együttes elkövette azt a hibát, hogy a második félidőre „ráült” az eredményre. A hazaiak felbátorodva támadtak, és az egykori sárréti kedvenc, Pölöskei Péter találatával szépítettek, röviddel később pedig Vajda is betalált. Ekkor úgy tűnt, hogy izgalmas utolsó negyedórára van kilátás, de a vendégek gondoskodtak róla, hogy ne így legyen. Visszavették a „gyeplőt” és végül magabiztosan hozták le a meccset.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Eger SE–Füzesgyarmati SK 2–3 (0–3)
Eger, 60 néző
Vezette: Muhari Gergő (Kövér Tamás, Vilmányi Simon).
Gólszerző: Pölöskei (73.), Vajda (76.), ill. Achim Á. (26.), Popescu (28.), Hussein (36.).
Jó: Pölöskei, Nagy-Kolozsvári, ill. Achim S. (a mezőny legjobbja), Achim Á., Karikás, Popescu.

Eger: Varga H. – Farkas K., Pál (Antal, 75.), Katona, Debreceni (Hadnagy, 75.) – Tóth Á. (Kacsó, 46.), Hegedűs D., Pölöskei, Zimányi – Vajda, Nagy-Kolozsvári. Vezetőedző: Labancz Róbert.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Raducu, Lippai, Pataki – Achim Á., Oltean – Karikás, Hussein, Borbély (Bereczki, 46.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Boros Tibor: – Ma nem szakmai alapon nyilatkozom, hanem az érzelmeim által vezérelve. Az előző heti teljesítményünk alapján jó játékot reméltem a csapattól. Az első húsz percen már úgy éreztem, hogy a teljesítményünk alapján egy gól nélküli eredménynek is örülnöm kell majd. Ezután viszont Achim Sebastian vezérletével nagyszerű és eredményes játékra váltottunk. A második félidőben szerettünk volna több fiatalnak is lehetőséget adni, de nem úgy alakultak a dolgaink. Sajnos ismét volt olyan játékosunk, aki csődöt mondott, amit könyörtelenül büntetett az Eger, emiatt imádkoznunk kellett, hogy lehozzuk a meccset további kapott gól nélkül.