Közösségi oldalak

Sport

Botlott a Békéscsaba Előre csapata

Megszakadt a Békéscsaba 1912 Előre tízmeccses bajnoki nyerő szériája. A lilák a Dél-keleti csoport rangadóján, hazai környezetben maradtak alul a tabella második helyén álló, jó képet mutató Erzsébeti SMTK-val szemben. Ezzel párhuzamosan immár ötödik hete pontot sem veszít a körösladányi csapat az NB III.-as bajnokságban, a füzesgyarmatiak pedig nyolc játéknap után érezhették újból a siker ízét.

Az ESMTK kezdettől bátran beleállt a játékba, már a saját térfelükön letámadták a hazaiakat, akik eleinte nem is tudtak támadásokat kibontakoztatni. A félidő középső harmadában már a lilák domináltak, és a 24. percben a vezetést is megszerezték, miután egy kezezés miatt megítélt büntetőt Vólent nagy erővel lőtt a kapu bal oldalába. Ismét csak felbátorodott az ESMTK, de a nyitott játéka inkább a hazaiaknak kedvezett. Az Előre támadói előtt egyre több lett a tér a gyors ellenakciókhoz, ezekből gyakran adódtak forró pillanatok Jeszenszky kapuja előtt. A 40. percben Pósernek is be kellett mutatnia egy nagy bravúrt a vezetés megtartásához, a másik oldalon pedig Váradi kapufára tekert labdája csalt ki tapsot a nézőtéren.

Szünet után is élvezetes, jó iramú játékot láthatott a publikum, a vendégek pillanatra sem álltak le. Ennek lett a hozománya a 69. percben az egyenlítés is. Egy felívelt labdánál Albert kezét érintette a labda, amiért büntető és sárga lap járt. Mivel a védőnek ez már a másik kártyája volt, kiszállt a játékból, a tizenegyest pedig Molnár János váltotta gólra, erős lövést küldve a jobb sarokba. Tíz emberrel sem állt be védekezni a Békéscsaba, de a fővárosiak is a maradék két pontra hajtottak. A 90. percben meg is kapták erre az esélyt Szilágyi Sándortól. Hodonicki akart felszabadítani a tizenhatoson belül, de a Viharsarokban nem éppen közönségkedvenc sípmester szerint a labda mellet az ellenfél lábát is eltalálta. Az újabb büntetőt Molnár János ezúttal a bal felsőbe varrta és ezzel az ESMTK a győzelmet is megszerezte a Kórház utcában.

B.M.

NB III. Dél-keleti csoport 11. forduló

Békéscsaba 1912 Előre–Erzsébeti SMTK 1–2 (1–0)
Békéscsaba, 580 néző
Vezette: Szilágyi Sándor (Szilágyi Norbert, Dobos Dávid).
Gólszerző: Vólent (24. – 11-esből), ill. Molnár J. (69., 91. – mindkettőt 11-esből).
Piros lap: Albert (67. – második sárga lap).

Békéscsaba: Póser – Komáromi (Mihály, 59.), Farkas M., Albert, Bora – Hodonicki, Váradi, Pintér (Geiger, 82.), Mikló – Zádori (Zvara, 69.), Vólent (Sármány, 82.). Vezetőedző: Csató Sándor.

ESMTK: Jeszenszky – Tagai, Slezák, Soós, Kovács B. – Szűcs, Márton, Molnár R., Molnár J. – Wirth, Molnár T. Vezetőedző: Turi Zoltán