Közösségi oldalak

Sport

Hazai győzelemmel jutott tovább a Fradi a BL-ben

Hazai győzelemmel jutott tovább a Fradi a BL-ben

A Ferencváros hazai pályán 5-1-re legyőzte a kazah Tobolt a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának szerdai visszavágóján, így 5-1-es összesítéssel továbbjutott.

A zöld-fehérek 100. gólját a legrangosabb európai kupasorozatban Adama Traore szerezte a negyedik percben. A mali támadó bő negyedóra után duplázott, Aissa Laidouni 21. percben lőtt találata pedig végérvényesen eldöntötte a továbbjutást. A vendégek erejéből már csak a szépítésre futotta, de erre a magyar bajnok a második félidőben Fortune Bassey duplájával válaszolt. Az FTC-re a Holman Dávidot is foglalkoztató szlovák Slovan Bratislava vár a második körben, a főtáblára kerüléshez négy párharcot kell nyerni.

A ferencvárosi Adama Traoré (j4) gólja a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában játszott Ferencváros – Tobol Kosztanaj visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. július 13-án. MTI fotó: Kovács Tamás

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, visszavágó

Ferencvárosi TC-Tobol Kosztanaj (kazah) 5-1 (3-1)
Groupama Aréna, 17 347 néző
Vezette: Jakubik (lengyel)
gólszerzők: Traoré (4., 17.), Laidouni (21.), Bassey (74., 91.), illetve Szergejev (23.)
piros lap: Muzsikov (81.)
sárga lap: Kovacevic (56.), illetve Muzsikov (78., 81.)
Továbbjutott: a Ferencvárosi TC 5-1-es összesítéssel.

Ferencvárosi TC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic (Knoester, 83.), Civic – Laidouni, Zachariassen (Mercier, 83.), Esiti (Loncar, 76.) – Nguen (Auzqui, 69.), Boli (Bassey, 69.), Traoré

Tobol Kosztanaj: Mokin – Kajrov, Malij, Tomasevic, Amanovic – Tagibergen, Jovancic, Zsarinbetov (Muzsikov, 68.) – Tosic (Zsakszilikov, 78.), Szergejev (Deble, 75.), Brigido (Vukadinovic, 75.)

MTI