Közösségi oldalak

Sport

Hazai győzelem a Szeged ellen

Vólent Roland villámgyors találata döntötte el a mérkőzést. Fotó Bencsik Ádám/Békés Megyei Hírlap

Az NB III.-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi 28. fordulójában már bajnokként fogadta aktuális ellenfelét a Békéscsaba 1912 Előre csapata. A pályán viszont most nem igazán látszott, hogy ki a listavezető és ki harcol a bennmaradásért. A szegedi fiatalok nagy küzdelemre késztették a lilákat, igaz a győzelmet eredményező gólt a hazaiak szerezték, és ezért a teljesítményért is három pont járt.


Az Előre a középkezdést követően nyomban vezetést szerzett Vólent közeli fejesével, ám azután a szegedi csapat nyomban egalizált is Doncsesz révén, a játékvezető les miatt visszavontam a gólt. Az Előre dominálta a játékot, de nem igazán tudott helyzetbe kerülni a szervezetten játszó Tisza-partiakkal szemben.

A szünet után sem állt be látványos fordulat. A lilákban ezúttal nem volt annyi kreativitás, hogy megnyugtatóvá tegyék az előnyüket. Ellenben a szegediek felbátorodtak a félidő közepén, kétszer is alaposan megtornáztatták Krnács kapust. Nyomban hármat cserélt Csató Sándor, friss támadókat bevetve, de ezúttal ez sem hozta meg a fordulatot. A szegedi fiatalok sokat tettek az egyenlítés érdekében, igazán komoly veszélyt még sem jelentettek, az eredménynek mégis a csabaiak örülhettek jobban.

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Szeged-Csanád GA II. 1–0 (1–0)
Békéscsaba, 550 néző
Vezette: Tóth Tamás (Tőkés Róbert, Gergely Márton).
Gólszerző: Vólent (1.). Kiállítva: Lestyán (93. – utolsó emberként szabálytalankodott).

Békéscsaba: Krnács – Kuzma, Farkas M. (Kovács G., 41.), Bora – Komáromi (Mihály, 67.), Tóth M., Pintér, Zvara (Ilyés T., 80.), Kóródi – Vólent (Zádori, 67.), Sármány (Hulicsár, 67.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Szeged II.: Onódi – Berta, Benyó, Gyuga, Dudás (Fábiánkovits, 80.) – Nagy D. (Maronyai, 16.), Sándor M., Lestyán, Bakó – Pataki, Doncsesz. Vezetőedző: Igor Bilics.

RSS Sportklub hírei

YouTube csatorna