Közösségi oldalak

Sport

Gránicz Patrik gólja három pontot ért a Békéscsabának

„Hat hét hit és hat” – szólt a hajdani hajreklám. Mindez a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgó-csapatára is érvényes volt, hiszen a lilák a Mihály-napi csákvári sikerük óta hat fordulót követően nyertek újból bajnoki mérkőzést. Schindler Szabolcs alakulata Győrben focizta le a tabellán előrébb járó, ám a vasárnapi mérkőzésen ezt nem igazoló ETO együttesét.

Bátran kezdett a Békéscsaba több meleg pillanatot teremtett a 26. születésnapját ünneplő Fadgyas kapuja előterében. Bő félórán keresztül a lilák akarata érvényesült a pályán, irányították a mérkőzést, nem hagyták kibontakozni az ETO játékát. A győrieknek a félidő utolsó harmadában akad néhány akciója, de ezek komoly veszélyt nem jelentettek Czinanó kapujára.

Fotó: facebook.com/etofcgyor

Szünet után sem változott érdemben a játék. Az Előre továbbra is tetszetősebben játszott, a házigazdák Szimcso és Priskin beállítását követően váltak csak aktívabbá. Ekkor már akadt meleg pillanat a csabai kapu előterében is, de Czinanó, vagy valamelyik védőtársa rendre feladata magaslatán állt. A frissítés vendégoldalon még jobban sült el, hiszen a 74. percben a csereként beállt Gránicz Patrik bal oldalról indult befelé a tizenhatos vonalában, két védő mellett is megtolta a labdát, majd a kapu bal aljába tekert, 0–1.

Az ETO a hátránya birtokában megpróbált kitámadni, de nem volt benne annyi plusz, ami a pontmentéshez szükséges lett volna.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

ETO FC Győr–Békéscsaba 1912 Előre 0–1 (0–0)
Győr, 547 néző
Vezette: Németh Ádám (Szalai Dániel, Király Zsolt).
Gólszerző: Gránicz (74.).
Sárga lap: Tuboly (49.), Bagi (56.), ill. Lukács (41.), Kitl (66.), Farkas M. (92.).

Győr: Fadgyas – Kovács K. (Szimcso, 62.), Csonka, Bagi (Kulcsár, 77.), Fodor, Vincze – Toma, Tuboly, Óvári – Berki, Bacsa (Priskin, 62.). Vezetőedző: Klausz László.

Békéscsaba: Czinanó – Nagy S. (Hodonicki, 71.), Farkas M., Bora, Kitl (Fazekas, 79.) – Szabó P. (Gránicz, 71.), Sipos, Király, Horváth P. – Lukács R. (Paudits, 79.), Pantovics (Zvara, 83.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Klausz László: – A hét elején éreztem a játékosokon, hogy tompábbak, ami a meccsen is meglátszott. Nem vagyok elégedett, mert nem éreztem az akaratot a fiúkon, hogy ezt a meccset meg tudjuk nyerni és nem voltunk jók a párharcokban. Úgy érzem, a hetvenedik percig azt játszottuk, amivel eddig sikeresek voltunk, de nem volt meg az átütőerő a támadásokban. A végére ki-ki mérkőzés lett, amiből mi jöttünk ki rosszul.

Schindler Szabolcs: – Taktikailag nagyon felkészültünk a Győrből, a csapat pedig maradéktalanul végrehajtotta az elképzeléseinket. Szervezetten, fegyelmezetten játszottunk, ennek lett az eredménye a sikerünk. Megérdemelten nyertünk, amiért gratulálok a fiúknak!