Közösségi oldalak

Sport

Győztes évadzáró a Füzesgyarmat csapatánál

Fotó: Erdős Csaba

Magabiztos győzelemmel fejezte be az eredményes évet a füzesgyarmati labdarúgócsapat, amely az NB III-as bajnokság évzáró fordulójában a már kiesett Sajóbábonyt múlta felül négy góllal. A borsodi sikerével is maradt a Keleti csoport negyedik helyén a sárréti együttes, mivel a dobogón álló Jászberény pontot szerzett Debrecenben.

Az NB III-nak már hetekkel korábban búcsút intő bábonyi állapotokat jól jelzi, hogy mindössze egyetlen cserével tudtak kiállni a házigazdák. Ehhez képest meglepően hosszan tartották jól magukat. A gyarmatiak sorra dolgozták ki a helyzeteket, de a vezetésükre a 39. percig kellett várni, amikor egy pontos beadást Lippai bólintott a kapuba, 0–1.

Szünet után fergetegesen kezdtek a vendégek. A 48. percben Popescu vett át a kapu előterében egy beívelést, amit aztán lábbal juttatott a kapuba, 0–2.

Három minutával később a fiatal Csörgő Raul is betalált, aki jó 16 méterről célzott pontosan, 0–3.

A támadókat Raducu is megirigyelte, aki az 56. percben Achim Sebastian szögletét közelről paskolta talpal a hálóba, 0–4.

Magabiztos előnyük birtokában a gyarmatiak élvezték a játékot, miközben a csapatukban ezúttal is szerephez jutottak a fiatal játékosaik.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Sajóbábonyi VSE–Füzesgyarmati SK 0–4 (0–1)
Sajóbábony, 50 néző
Vezette: Kovács Tamás (Hovanecz Máté László, Sztányi Tibor).
Gólszerző: Lippai (39.), Popescu (48.), Csörgő (51.), Raducu (56.).
Jó: Turcsik, Varga K., Tóth I., Mezőssy, ill. az egész vendégcsapat

Sajóbábony: Furik – Turcsik, Marczis, Váradi, Lakatos – Varga K., Egyed (Balog Zs., 76.), Hegedűs, Tóth I. – Mezőssy, Nagy P. Edző: Szabados Tamás.

Füzesgyarmat: Ferenczi – Achim S., Lippai, Raducu, Pataki (Márkus, 73.) – Csörgő, Ramos (Tóth O., 62.), Achim Á., Kis Sz. (Karikás, 35.), Cigan (Molnár Sz., 62.) – Popescu (Mazán, 73.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Szabados Tamás: – Nagyon viszontagságosan kezdődött számunkra a találkozó, csak ifistákkal kiegészítve és kapussal a mezőny tudtunk kiállni. A játékosaim ehhez képest mindent megtettek, de el kell ismerni, hogy egy ,más szintet képviselő csapat volt az ellenfél, akikkel szemben ez az eredmény bravúros. Kívánom nekik, hogy a jövőben még sikeresebben szerepelhessenek.

Boros Tibor: – A tabellát tekintve úgy tűnik, mintha egyetlen ponton múlott volna a harmadik helyünk, de ezt nem az utolsó forduló eredményei befolyásolták, hanem a Tiszaújváros hozzánk való sportszerűtlen hozzáállása, ami nem tette lehetővé, hogy minden mérkőzésünk a pályán dőljön el. Csupán emiatt lehet bennünk hiányérzet, hiszen az idei lehetőségeinket eredményességben maximálisan túlszárnyalta a csapat, amihez gratulálok a fiúknak!