Közösségi oldalak

Sport

Osztályozón kell bizonyítania a Békéscsaba 1912 Előre II.-nek

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenyszervezési osztálya a pandémiára való tekintettel kedden online sorsolta ki az NB III-as osztályozókat. Az már a procedúra előtt ismert volt, hogy öt csapat a pályán harcolhatja ki a harmadosztályú részvételt, ugyanennyi megyei bajnok pedig már biztosan a harmadik vonalban folytatja.

A versenykiírás szerint a 20 megyei, illetve budapesti I. osztályú bajnokcsapatból 10 nyer jogot arra, hogy ősztől a harmadosztályban szerepelhessen. Rendszerint akadnak azonban olyan érintettek, akik lehetőségei nem teszik lehetővé a magasabb szintű indulást, így megelégszenek pusztán az aranyérem jelentette szakmai sikerrel.

Az idei év sem volt kivétel ez alól, a Berkenye SE (Nógrád), a Sárosd Kronos Sport (Fejér), a Tihanyi FC (Veszprém), a Vecsési FC (Pest), valamint a Zsámbéki SK (Komárom-Esztergom) nem rendelkezett harmadosztályú licencel, míg a Sárvár FC (Vas) nem vállalta az NB III-at, így az ő ki nem sorsolt képzeletbeli ellenfeleik játék nélkül válthatnak osztályt. Tizennégyen viszont vállalták az NB III-as szereplést, közülük a visszalépők miatt hat klub osztályozó nélkül kerül egy osztállyal feljebb, mellettük pedig az öt osztályozó győztese kezdi magasabb szinten a következő idényt.

A megyei bajnok Békéscsaba 1912 Előre II. csapata nem kerülte el a megmérettetést, ellenfele a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bajnok Tarpa lesz, amely 14 pont előnnyel, veretlenül végzett az élen.

B.M.

Az osztályozók párosítása:

Tarpa SC (Szabolcs-Szatmár-Bereg)–Békéscsaba 1912 Előre II. (Békés), ETO Akadémia (Győr-Moson-Sopron)–Hidasnémeti VSC (Borsod-Abaúj-Zemplén), Balatonlelle SE (Somogy)–Jánoshalmi FC (Bács-Kiskun), Lőrinci VSC (Heves)–Gerjeni SK (Tolna).

Az első mérkőzéseken június 6-án, a visszavágókat 12-én rendezik meg.

Osztályozó nélkül NB III-ba jutó csapatok:

Makó FC (Csongrád-Csanád), Aqua-Generál Hajdúszoboszlói SE (Hajdú-Bihar), Mohácsi TE (Baranya), Törökszentmiklósi FC (Jász-Nagykun-Szolnok), Tarr Andráshida SC (Zala), Kelen SC (Budapest).