Közösségi oldalak

Sport

Hazai vereséggel zárta NB III-as szereplését a Körösladányi MSK

Hazai vereséggel zárta NB III-as szereplését a körösladányi labdarúgócsapat, amely már tét nélkül fogadta vasárnap az újpesti fiatalokat. A mozgékony vendégek jobb helyzetkihasználással gyűjtötték be a három pontot, nem is érdemtelenül. A sárrétiek újoncként nem tudták kiharcolni a bennmaradást, pedig sokszor bizonyították, hogy érettek a harmadosztályra.

Czirok akár már a 2. percben megszerezhette volna a vezetést, amikor Mácsai labdájával betört a tizenhatoson belülre, a lövését azonban a kapus bravúrral lábbal védte. A hazaiak enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki, semmi jele nem volt a vendégek vezető góljának. A 20. percben egy keresztben előtt labdát a hosszún helyezkedő Lefler juttatott a kapuba, 0–1.

A folytatásban sem forogtak veszélyben a kapuk, az újabb újpesti találat a 40. percben Hegedűs szabadrúgása révén született, 0–2.

Szünet után Burai hozta vissza a hazaiak reményeit, akit a 47. percben Krajcsó hozott helyzetbe, és nem is hibázott, 1–2.

Nem sokkal később Krajcsó is próbára tette magát, de löketét a kapus fogta, az ellentámadásból pedig Kenyeres próbálkozását mentette szögletre Nagy Bálint. A 67. percben megismétlődött ez a párharc, egy bedobást követően azonban Kenyeres már nem hibázott, 1–3.

Egy perccel később Kenyeres ismét tűz alá vette a ladányi kaput, de Nagy védett, a kipattanót viszont Fehér értékesítette, 1–4.

A bekapott gólok nem szegték a ladányiak támadókedvét. Előbb Gyomai beadását mentették a védők üggyel-bajjal Burai elől, majd csak szabálytalanul tudták megállítani a fürge szélsőt, de Szántó szabadrúgását védte az újpesti kapus. Újabb gól már nem esett a mérkőzésen bár az utolsó percben Hulicsár már csak Naggyal állt szembe, de utóbbi bravúrral hárított.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Körösladány MSK–Újpest FC II. 1–4 (0–2)
Körösladány, 300 néző
Vezette: Takács Ákos (Molnár Alex, Szabó Ferenc Szilárd).
Gólszerző: Burai (47.), ill. Lefler (20.), Hegedűs (40.), Kenyeres (68.), Török (69.).
Jó: Pusztai, Szabó Á., Burai, ill. Kenyeres, Németh M., Hulicsár.

Körösladány: Nagy B. – Szabó V. (Rádai, 61.), Szabó Á., Szántó, Krajcsó (Talpalló, 68.) – Czirok, Pusztai – Burai, Zelenyánszki (Gyomai, 68.), Mácsai (Knyihár, 82.) – Németh Á. Edző: Ekker Attila, Futaki Krisztián.

Újpest II.: Németh M. – Ajanah-Chinedu, Eckl, Fehér, Szűcs – Lefler (Kenyeres, 46.), Ferkel (Török, 46.), Benyó (Bíró, 63.) – Hegedűs (Radosevics, 63.), Kálnoki-Kis (Nagy Zs., 46.), Hulicsár. Edző: Mundi Viktor.

Futaki Krisztián: – Nekünk minden meccs nehéz volt eddig is, a mait a kialakult helyzet alakította így, emiatt nem voltunk elég élesek. Köszönjük a támogatást és mindenki részéről a jó hozzáállást.