Közösségi oldalak

Sport

Győzelmet szerzett Pécsen a Békéscsaba 1912 Előre

Fotó: Kurdi József/pmfc.hu

Pécsi bravúrral mutatkozott be a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata kispadján Brlázs István Gábor, aki az NB III-as gárda éléről vette át a héten távozó Schindler Szabolcs vezetőedző helyét. A bajnokság 34. fordulójában elért nagyon fontos győzelemmel sokat javítottak pozíciójukon a lila-fehérek, de a bennmaradásért folytatott küzdelmüknek így sincs vége.

2. perc: Egy szögletet az előrehúzódó Farkas Márk csúsztatott Helesfay kapujába, 0–1.
44. perc: Egy szögletet követően Helesfay hibázott, a labdára Lukács Raymond csapott le, és bombázott a jobb kapufa mellé középmagasan, 0–2.
60. perc: Grabant centerezését Adamcsek tette volna kapura, de egy védőről visszapattant a próbálkozás, a kipattanót azonban Károly Bálint az első labdaérintéséből 7 méterről a kapu jobb alsó sarkába passzolta, 1–2.

Nem is kezdhetett volna jobban Brlázs Gábor edzői karrierje a békéscsabai első csapata kispadján, hiszen Farkas Márk fejesével már a 2. percben megszerezte a vezetést a lila-fehéreknek. Az előnye birtokában visszaállhattak a vendégek és lesték a kedvező alkalmat a gyors ellenakciókra. A 20. percben jött el az első ilyen lehetőség, amikor Horváth Péter lépett ki a védők közül, de Helesfay jól élt együtt a játékkal, és húsz méterre a kaputól jó ütemben csúszott be. A Pécs valamivel többet kezdeményezett, de a támadó harmadban elfogyott a tudománya. A játék a két tizenhatos közé korlátozódott, a védelmek jól zártak. A félidő hajrájában megélénkült a Békéscsaba és megszerezte a biztonságot jelentő második találatát is.

A szünetben három helyen is változtattak a hazaiak, majd negyedóra múltán újabb friss embert vetettek be. Nem sikerült rosszul a változtatás, mivel a szépítést a csereként beállók hozta össze. Aztán kis híján a saját kapujuk előtt is összejött ez. A 67. percben Helesfay és Katona nem értette meg egymást, Lukács Raymond pedig kettőjük közt egy méterre a kaputól lecsapott a labdára, irányítani viszont már nem tudta azt. A szöglet után Farkas Márk fejesét bravúrral védte Helesfay. A támadósort frissítette Brlázs Gábor és az újonnan beállt Tóth Dániel hamarjában le is zárhatta volna a meccset, amikor egyedül lépett ki a jobb oldalon, eltolta a labdát a kapus mellett is, de az üres kapuba nem sikerült betalálnia nagy ziccerben. Nem sokkal ezután Ilyés Tamás is megtehette volna ugyanezt, de a 15 méteres lövését Helesfai bravúrral lábbal hárította. A 85. percben elveszítette kapusát a Békéscsaba. Nagy tumultus támad a csabai kapu előterében az egyik védő a gólvonalról mentett, de közben Czinanó és egy hazai támadó lent maradt a földön. A bordasérülést szenvedő hálóőrt hordágyon vitték le, de a vendégek nélküle is megtartották a kedvező eredményt, amelyet régen várt lelkes játékkal érdemeltek ki. Gyanítható, ha mindig hasonló felfogásban játszanának a lilák, most izgalommentesen várhatnák a bajnokság finisét.

B.M.

Czinanó Antal Áron kapus a mérkőzés vége felé egy ütközést követően az elsődleges diagnózis szerint bordatörést szenvedett és kórházba szállították.

Czinanó Antal Áron

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Pécsi MFC–Békéscsaba 1912 Előre 1–2 (0–2)
Pécs, 540 néző
Vezette: Farkas Tibor (Baghy Csaba, Kulman Tamás).
Gólszerző: Károly (60.), ill. Farkas M. (2.), Lukács (44.).
Sárga lap: Máris (20.), Tóth D. (73.).

Pécs: Helesfai – Sági, Rácz L., Katona, Marques-Airosa (Károly, 59.) – Kónya (Tihanyi, 77.), Futó (Zsemlye, 46.), Nikitscher, Hegedűs – Bíró B. (Adamcsek, 46.), Szabó Z. (Grabant, 46.). Vezetőedző: Vas László.

Békéscsaba: Czinanó (Winter, 90.) – Puskás, Farkas M., Bora, Hodonicki – Horváth P. (Szabó P., 90.), Király (Babinyecz, 90.), Sipos, Kitl – Máris (Ilyés, 69.), Lukács (Tóth D., 69.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.