Közösségi oldalak

Sport

Győzelemmel kezdte a Fatum-kupát a BRSE!

Nyíregyházára látogatott a BRSE felnőtt csapata, ahol nemzetközi felkészülési torna keretében lehetőség nyílt számot adni, hogy hol tartanak csaknem egy havi munka után.

Ralitsa Vasileva pontja adta meg a találkozó alaphangját, ahol a BRSE rögtön magához is ragadta a kezdeményezést. Tetszetős akciókkal jelentős előnyre tettek szert, a vendégek mestere időkéréssel próbálta megállítani a rohanást. Ennek nyomán csökkent a különbség, de újabb ritmusváltással a BRSE lezárta a szettet.

A folytatásban nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Maribor, azonban minden labdáért szívósan harcoló csabaiak felvették a kesztyűt. 4:4 után, elsősorban Marta Drpa pontjainak köszönhetően fokozatosan felőrölték a szlovén gárda ellenállását. A szett közepén ugyan még kozmetikázott az eredményen az ellenfél, de Bagyinka Fanni okos pontjával lezárták az etapot.

A harmadik szettre változtatott Tóth Gábor, érkezett Kertész Petra, Ceyda Aktas és Maria Oikonomidou. A játék képe nem sokat módosult, rendre néhány pontos csabai előnyt mutatott az eredményjelző, így a felkészülés jelenlegi fázisához mérten remek játékkal, magabiztosan nyerték a mérkőzést.

Folytatás holnap 16 órától, amikor a Fatum-Nyíregyháza–UTE mérkőzés győztesével mérkőzik meg a csabai gárda a tornagyőzelemért.

Fatum-kupa Nemzetközi Felkészülési Torna

Swietelsky-Békéscsaba–OK Nova KBM Branik Maribor (szlovén) 3:0 (16, 19, 22)
Nyíregyháza
Vezette: Csizmarik, Rácz.

Békéscsaba: Bagyinka 4, Glemboczki 6, Vasileva 17, Drpa 9, Pintér 3, Bodnár 5. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók) , Aktas 4, Oikonomidou 5. Vezetőedző: Tóth Gábor

Tóth Gábor: – Dinamikusan kezdtük a találkozót, az első 2 szett játéka azt mutatja, hogy jó az irány! Nemcsak a fizikai, hanem a mutatott mentális erő is tetszett.”

Bruno Najdic: – Jó mérkőzést játszottunk, a Békéscsaba igazolta jó hírét. Sokat kell még dolgoznunk.