Közösségi oldalak

Sport

Goshinkai karate Nagyszalontán

Hosszú évek óta hagyomány, hogy a romániai Nagyszalontán található árvaház fiataljait segíti a Vasárnapi Iskola Alapítvány segítségével jó néhány lelkes felnőtt.

Ének tanulás, játszóház, sportolás, néptánc tanulás, és még számos program segíti a szünidő egyhangúságát enyhíteni. S ebbe a programkínálatba illeszkedik bele az évek óta visszatérő önvédelem oktatás. Az idén sem történt másképp, hiszen Shihan Gregor László VIII. DAN – aki a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke és a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola tanára – tartott szabadtéri edzést.

A puszta kezes technikáknál ütéseket, rúgásokat, védéseket, csuklófogásokból, fojtásból szabadulást gyakoroltak a gyerekek. Egy kis pihenő után a rövid bot használatába kóstolhattak bele. Ezek a technikák egyben a goshinkai karate szerves részét képezik. Az oktatás az emléklapok átadásával zárult.

Miután ismét sikeres volt a szeminárium, természetesen a jövőben is sor kerül majd rá a tervek szerint, hiszen több fiatal évek óta részt vesz rajta. Az is természetes, hogy “Csaba Testvér gyermekei” továbbra is minden támogatást megérdemelnek és várnak. Hasznos “befektetés” hiszen az évek alatt számos becsületes fiatal indulhatott az életnek a szerető gondoskodásnak és törődésnek köszönhetően.

Gregor László

YouTube csatorna

Médiapartnerek
Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!