Közösségi oldalak

Sport

Előnyből várja a kaposvári visszavágót a BRSE

A Swietelsky-Békéscsaba 3:1-re legyőzte vendégét, a Kaposvárt vasárnap a női röplabda Magyar Kupa elődöntőjének első összecsapásán. A visszavágó február 22-én lesz a somogyi megyeszékhelyen, a másik ágon pedig a címvédő Vasas 3:1-es előnnyel várja a Nyíregyháza elleni szerdai, budapesti második találkozót. A döntőt és a bronzmérkőzést március 12-én rendezik a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.

Villámrajtot vett a csabai csapat, 9:0 után született meg az első kaposvári pont. Aztán Pintér Andrea szórta meg két centertámadásból a vendégeket, majd Glemboczki Zóra is „ejtett” egy ászt. Rendkívül magabiztosan játszott a BRSE, a somogyiak mesterének kirohanását dr. Árpás Krisztina egy sárga lappal jutalmazta 20:4-nél. Úgy tűnt, a közjáték némileg kizökkentette a hazaiakat, ám hamar rendezték a soraikat és behúzták a szettet.

Sokkal jobban kezdett a KNRC a második játékrészben, ugyanis 5:0-ra ellépett. Négyet sikerült eltüntetni, de az egyenlítés váratott magára, sőt a somogyiak újfent feltornázták négyre a különbséget. Ekkor Tóth Gábor időt kért. Sok hibával és pontatlanul játszott a csapata, viszont hosszú kihagyás után ismét pályára léphetett Ceyda Aktas, ennek örülhettek a hazai drukkerek, másnak azonban nem igazán. 11:16-nál jött az újabb hazai játékmegszakítás, majd Aktas bombájával próbált megindulni felfelé a BRSE. A kaposváriaknak azonban mindenre volt válaszuk és sikerült egalizálniuk.

A harmadik etap szorosabban indult mint az első kettő, egyik fél sem tudott villámrajtot venni. Aztán 8:7-nél rálépettt a gázra a Békéscsaba, amivel ötpontos differenciát alakított ki. Hiába jött a kaposvári időkérés, nem lassított a hazai gárda, pontról pontra húzott el. Bagyinka Fanni is megvillant egy áthúzással, viszont nyolcból két egységet lefaragott a KNRC, ezért Tóth Gábor kikérte az idejét. Molcsányi Rita óriási mentései is kellettek ahhoz, hogy ne csökkenjen tovább az előny, végül azonban Drpa ütése révén 8 szettlabdához jutott a BRSE, és ezúttal az elsővel lezárta a játszmát.

A fontos negyedik szettet Glemboczki nyitotta két blokkal, majd ugyanő villant egy tökéletes blockouttal. 6:2-es csabai vezetésnél Lacombe magához hívta tanítványait, ám ezt követően sem lassított a hazai együttes. 14:7-nél már kétszer annyi pontja volt, mint az ellenfelének, kisvártatva pedig a plusz tíz is megvolt! Hatalmas léptekkel haladt a győzelem felé Tóth Gábor hölgykoszorúja, de 20:8-nál megdöccent a gépezet, a vendégek egymás után hat pontot szereztek. Aztán Glemboczki vetett véget a rossz sorozatnak, a második meccslabdát pedig Vasziljeva ütötte be.

Magyar Kupa női röplabda-mérkőzés

Swietelsky-Békéscsaba–Kaposvári NRC 3:1 (11, –16, 16, 17)
Békéscsaba, 950 néző
Vezette: dr. Árpás Krisztina Enikő, Bátkai-Katona Ágnes.

BRSE: Drpa 17, Vasziljeva 13, Glemboczki 10, Bodnár 16, Pintér 7, Bagyinka 1. Csere: Molcsányi (liberó), Aktas 2, Olijnyik. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Kaposvár: Godó 5, Maggioni 4, Szedmák 19, Ubavics 14, Bodovics 3, Gyimes 3. Cserék: Rády (liberó), Radnai Lili, Renko Ilic, Radnai Luca. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Tóth Gábor: – Az eredménnyel elégedett vagyok, hiszen nagy lépést tettünk a kupadöntő felé, de természetesen még nem lefutott a párharc, hiszen Kaposváron is szükségünk lesz minimum két szettre. A második játszmában beragadtunk egy állásba, ez nem túl biztató a jövőre nézve és ezen dolgozunk kell, illetve szükséges csiszolnunk a centertámadásainkon, de látjuk, hogy hová kell elérnünk.

Vincent Lacombe: – A jobb csapat nyert ma, nincs ebben semmi meglepetés. A Békéscsaba komplettebb együttes tehetségben, technikában és sok minden másban, ezért is érdemelték meg ma a győzelmet.