Közösségi oldalak

Sport

Brlázs Gábor: a második kapott gólig jól tartotta magát a csapat!

A második félidő második felében ez a jelenet jellemezte a mérkőzést: erőteljesen támadott a fővárosi csapat. Fotó: mtkbudapest.hu

Nem termett pont a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata számára a Merkantil Bank Liga 23. fordulója hétfői mérkőzésén, az Uj Hidegkuti Nándor Stadionban. A csabai gárda hatvan percen át eredményesen lokalizálta az esélyesebb MTK játékát, azt követően egyértelmű fölénybe került Horváth Dávid alakulata és magabiztos győzelmet aratott.

64. perc: Stieber 15 méteres lövésénél az elcsúszó Mikló kezét érte a labda, amiért büntető járt a hazai csapatnak. A tizenegyest Németh Krisztián végezte el, de laza mozdulattal, erőből kapu fölé lőtt.
69. perc: A csereként beállt Stieber Zoltán vette át a labdát a jobb összekötő helyén, a tizenhatoson belül, majd ballal elegánsan lőtt a jobb felső sarokba, Póser nem védhette a pontos lövést, 1–0.
78. perc: Kontrát vezetett Németh Krisztián a jobb oldalon, a tizenhatoson belül jól tálalt középre, ahol Zuigéber Ákos érkezett, aki 10 méterről ballal a jobb felső sarokba lőtt, 2–0.
87. perc: Egy kényszerítő átadást követően Németh Krisztián lépett ki a védők mellett a tizenegyes pontnál, két lépés után a jobb alsó sarokba pöckölte a labdát, 3–0.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

MTK Budapest–Békéscsaba 1912 Előre 3–0 (0–0)
Budapest, 500 néző
Vezette: Derdák Marcell (Huszár Balázs, Rózsa Dávid).
Gólszerző: Stieber (69.), Zuigéber (78.), Németh K. (87.).
Sárga lap: Mikló (63.).

MTK: Rácz G. – Poór (Varju, 82.), Szépe, Bobál D., Vadnai – Kata, Mezei (Stieber, 60.) – Kovács M., Bognár I. (Kocsis, 82.), Zuigéber (Palincsár, 86.) – Németh K. Vezetőedző: Horváth Dávid.

Békéscsaba: Póser – Puskás, Albert (Fazekas, 86.), Bora, Mikló – Czékus (Farkas B., 73.), Zvara (Ilyés, 86.), Kitl, Horváth P. – Váradi (Hamed, 73.), Lukács (Máris, 65.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Horváth Dávid: – Egyértelmű volt, hogy nehéz dolgunk lesz, ezért a legjobbunkat kellett nyújtanunk, de csak a második félidő közepétől tudtunk úgy játszani, ahogy elterveztük.

Brlázs Gábor: – A második kapott gólig jól tartotta magát a csapat, az viszont megtört bennünket. Az MTK igazolta, hogy miért van a tabella elején, megérdemelten nyert, mert felőrölt bennünket a végén. Megpróbáljuk azt elraktározni, amiből erőt meríthetünk a számunkra nagyon fontos következő mérkőzésre.