Közösségi oldalak

Sport

Egy óra alatt elintézte a BRSE az MTK-t

A Swietelsky-Békéscsaba extraligás női röplabdacsapata alig egy óra leforgása alatt elintézte a bajnokság 11. fordulójára kisorsolt MTK elleni idegenbeli mérkőzést. Tóth Gábor alakulata a papírformának megfelelően szett vesztés nélkül vette a budaörsi találkozóját.

Erőteljesen kezdte a hazai együttes a találkozót, főleg a centertámadások ültek, de az elején összeszedett kétpontos lemaradását hamar eltüntette a BRSE. 4:5-nél került előnybe először, nem sokkal később Pintér Andrea ásza hárompontos csabai fórt eredményezett, majd Bagyinka Fanni is megvillant egy szép húzással. Leiszt Máté időkérése után feltámadt az MTK, ám Bodnár Dorottya jó nyitásaira építve, a vendégek visszaverték a hazaiak zárkózási kísérletét. Hiába kért időt ismét az MTK, egyre nőtt a különbség a csapatok között, és Ralitsa Vasziljeva vezérletével behúzták a szettet a látogatók.

A lendület a második felvonásra is megmaradt, Vasziljeva szebbnél szebb megoldásokkal termelte a pontokat. Bodnár nyitásai is megnehezítették az MTK dolgát, Leiszt Máténak időt kellett kérnie 3:11-nél. Kollégája, Tóth Gábor pedig igyekezett forgatni a csapatát, pályára lépett Tuska Brigitta, Lia Mosher és Viktorija Olijnyik, utóbbi kettő be is mutatott gyorsan 1-1 szép blokkot. Ellenállhatatlan játékkal őrölte fel az MTK-t a BRSE.

A harmadik játékrész is csabai dominanciával indult, és hiába kért időt az elején Leiszt Máté, ezúttal sem lassított a BRSE. Gyorsan, pontosan és lelkesen röplabdázott, ennek köszönhetően folyamatosan gyarapodott az előnye, az MTK azért küzdött, hogy a különbség ne érje el a tízet. Ez 11:20-ig sikerült, utána már csak egyetlen pontot engedett számára a Békéscsaba.


Extraligás női röplabda-mérkőzés

MTK Budapest–Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (–15, –7, –12)
Budaörs, 50 néző
Vezette: Sík Barbara, Tillmann Gyula Zsolt.

MTK: Asonja 7, Szabó, Berkó, Tatár 2, Briga 2, Costa 8. Csere: Divényi, Weidemann (liberók), Varga 1, Tarr 1, Garai. Vezetőedző: Leiszt Máté.

BRSE: Drpa 8, Vasziljeva 11, Glemboczki 7, Bodnár 8, Pintér 4, Bagyinka 3. Csere: Kertész (liberó), Olijnyik 2, Mosher 1, Tuska 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Tóth Gábor: – Amíg a szervánk nem volt magabiztos, addig az MTK röplabdázott. Aztán amikor sebességet váltottunk, akkor rengetegszer kiszorított helyzetbe kerültek, amiből mi felszabadultan tudtunk játszani. Ez egy jó kezdet és ráhangolódó mérkőzés volt a vasárnapi kupatalálkozóra, ami kétségtelenül az idei év eddigi legfontosabb eseménye lesz.

Leiszt Máté: – Az elején megleptük a Békéscsabát a szerváinkkal és szépen össze is állt a blokkvédekezésünk. Viszont a kontratámadásainkból nem tudtunk eredményesek lenni és ezt frusztrálttá tette a csapatot, nem először. A Békéscsaba nagyon prímán védekezett és szerintem ez volt a kulcs.