Közösségi oldalak

Sport

Döntetlent játszott a Békéscsabai Előre NKSE női kézilabdacsapat a Fehérvárral

Nincs galéria kiválasztott, illetve a galériát törölték.

Képgaléria – Fotó: Milyó Pál

A Békéscsabai Előre NKSE női kézilabdacsapat nem bírt a Fehérvárral a pénteki hazai bajnoki mérkőzésen, melyet a felújított városi sportcsarnokban először bonyolíthattak le nézők előtt. A hazai együttes a mérsékelt kezdést követően végig futott az eredmény után, az egyik pontra azonban rászolgált a küzdeniakarásával, más kérdés, hogy azzal mire megy majd a pontvadászat finisében.

Meccsre való helyzetet szórakoztak el a békéscsabai lányok az első hét percben, szerencséjükre, az egyébként jól védekező fehérváriak is kapkodtak rendesen, akik azonban így is ki tudtak egy minimális előnyt csikarni. A 8. percben kikérte első idejét Vida Gergő, a Békéscsaba vezetőedzője, és igyekezett megnyugtatni lányait, akik azonban ezután is változatlanul küszködtek a vendégek kapuja előtt. Végül 8 perc gólszünet után Tamara Radojevics értékesített egy hetest, de ekkor már jelentős hátrányban volt együttese (1–5), mert a horvát válogatott Európa-bajnoki bronzérmes kapusa, Tea Pijevic valósággal megbabonázta a csabaiakat.

Azért a másik oldalon Mistina Kitty is megmutatta, hogy milyen jó kapus, s a társak végre a kapu előtt is feljavultak, az Előre NKSE-vel éppen a minap szerződést hosszabbító jobbszélső, Andróczki Flóra góljaival mínusz négyről egy gólra felzárkózott a hazai csapat. A 16. percben Józsa Krisztián, a vendégek trénere is időt kért. Innentől kezdve tapadt vendégére a Békéscsaba, sőt, a 21. percben Kukely Anna szépségdíjas góllal egalizált. A vendégeknél a rutinos Triscsuk Krisztina vitte a prímet, aki kíméletlenül bedobta a büntetőket és akcióból is eredményesnek bizonyult. A játékrészt a Fehérvár zárta kétgólos előnnyel, de lehetett volna fordított is az eredmény, ha jobban koncentrálnak a hazaiak.

Kukely Anna gólja vezette fel a második felvonást, de hiába minden igyekezet, ahogy az elsőben, úgy a második félidőben is futott az eredmény után az amúgy óriási energiákat mozgósító hazai csapat. Egy 3–0-s rohamot követően négy góllal ellépett a Fehérvár, ekkora különbség még nem volt a két csapat között a mérkőzés során. 17–21-nél időszerűnek tűnt, hogy a hazaiak edzője adjon néhány megfontolandó tanácsot a lányoknak.

A játékrész közepén elveszítette egyik legharcosabb emberét az Előre, Török Fanni megkapta harmadik kétperces büntetését, ami után járt a piros lap is. Mintha ez felpaprikázta volna a lilákat, ugyanis ötről egy gólra felzárkóztak, jöhetett a fehérvári időkérés. Agbaba révén a 47. percben beérte a látogatót a Csaba, majd öt perccelkésőbb ismét, de a fordítás az csak nem akart összejönni. Kukely Anna tartotta meccsben a lilákat. Az utolsó perc döntetlenről indult, de Töpfner Alexandra ismét előnyhöz juttatta a fehérváriakat, de a mezőny legjobbja, Radojevics 6 másodperccel a dudaszó előtt egalizált, végül maradt a döntetlen.

B.M.

NB I-es női kézilabda-mérkőzés

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–Alba Fehérvár KC 30–30 (15–17)
Békéscsaba, 250 néző
Vezette: Bócz László, Weidemann László.
Kiállítások: 8 perc + Török a 43. percben kizárva, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 5/3.

Békéscsaba: Mistina – ANDRÓCZKI 5, Iván 2, J. Agbaba 4, RADOJEVICS 9 (3), KUKELY A. 6, Szabó P. Csere: Szabó D., Csizmadia (kapusok), Török F., Petika, GIRICZ 3, Mitrovics 1, Kukely K. Vezetőedző: Vida Gergő.

Fehérvár: PIJEVIC – TÖPFNER 6, Afentaler 2, Boldizsár 2, Gerháth K. 2, BARDI 6, Szarka A. 4. Csere: Dányi (kapus), Rózsás, TRISCSUK 7 (3), Varga E., Temes 1. Vezetőedző: Józsa Krisztián.

Az eredmény alakulása. 10. p.: 1–5. 16. p.: 6–7. 21. p.: 10–10. 26. p.: 12–12. 35. p.: 17–18. 40. p.: 17–22. 44. p.: 22–23. 47. p.: 24–24. 52. p.: 26–26. 56. p.: 27–29.

Vida Gergő: – Ma bebizonyítottuk, hogy tudunk küzdeni. Többször is felálltunk vert helyzetből. Amikor átfordult volna a mérkőzés, akkor rontottunk. Büszke vagyok a lányokra, örülök, hogy kiszolgáltuk a közönséget.

Józsa Krisztián: – Az egyik szemem sír, a másik nevet, hiszen kezünkben volt a mérkőzés, igaz, Csabán nagyon nehéz nyerni. Sajnos a második félidőben rossz döntéseket hoztunk, védekezésben is hibáztunk. A hajrában is eldönthettük volna a mérkőzést, de elhibáztuk a helyzetet.