Közösségi oldalak

Sport

Döntetlent hozott a megyei NB III-as rangadó

Döntetlenre végződött Körösladányban az NB III-as labdarúgó-bajnokság őszi idényét lezáró sárréti rangadó. A évad nézőcsúcsát hozó derbi első félidejében a házigazdák, szünet után pedig a gyarmatiak tettek valamivel többet a három pont begyűjtése érdekében, így az „ikszet” egyik fél sem élhette meg tragédiaként.

A gyarmatiak kezdtek lendületesebben, de azután átvette az irányítást a hazai együttes, amely a 17. percben Czirok révén a vezetést is megszerezhette volna, de a szélső kisodródott ziccerben és az oldalhálóba lőtt. A félidő derekát átlépve a vendégek lőtték a rangadó első gólját, amikor Bajor bepasszát Achim Sebastián lőtte 12 méterről a kapuba. Rögtön ezután Czirok válaszolhatott volna, de az egyenlítésére a 33. percig kellett várni. A legveszélyesebb hazai játékos egy kiugratás után az ötös bal oldali csücskéből estében gurított Fildan mellett a hosszú sarokba.

A második félidő legelején Cservenák került ziccerbe, de hosszan tolta meg a labdát, ezzel megadva az esélyt Fildan kapusnak a közbeavatkozásra. Később ellaposodott a játék, esetenként csapkodóvá vált. A gyarmati együttes inkább a pontrúgásokból tudott veszélyt teremteni Kertész kapuja előtt, hazai oldalon pedig Czirok kapufáról kipattanó fejese járt legközelebb a célhoz. Összességében azonban egyik félben sem volt meg az a plusz, ami győzelemhez segíthette volna.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Körösladány MSK–Füzesgyarmati SK 1–1 (1–1)
Körösladány, 600 néző
Vezette: Nazsa Tamás (Tőkés Róbert, Vilmányi Simon).
Gólszerző: Czirok (33.), ill. Achim Á. (24.).

Körösladány: Kertész – Papp D. (Burai, 75.), Zelenyánszki, Szántó M., Bakk (Illés, 75.) – Pusztai, Ruzsa – Cservenák (Szántó B., 80.), Csicsely (Farkas J., 80.), Czirok – Malkócs. Vezetőedző: Ekker Attila.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim Á., Raducu, Toca, Bajor (Szabó B., 63.) – Achim S. (Cigan, 66.), Bódis (Oltean, 46.), Kis Sz., Pataki – Virág, Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Ekker Attila: – Sajnálom azt, hogy az első félidei játékot nem tudtuk kivinni a pályára szünet után, mert azzal győzelmet érdemeltünk volna. A második negyvenöt perc teljesítménye alapján nem érdemeltünk többet egy pontnál.

Szabados Tamás: – Köszönjük szurkolóinknak a támogatást, szerettünk volna felnőni hozzájuk. Nagyon sokat tett a csapat ezért a döntetlenért, és amennyiben a helyzeteinkkel kicsit jobban sáfárkodunk, akkor ezt a rangadót a magunk javára tudtuk volna billenteni. Örömünk azért nem teljes, mert három pontért érkeztünk, de a kis hal is hal! Jó iramú mérkőzésen, egy jó csapat otthonában szereztünk értékes pontot, ami jó kiindulóalap lehet az évzáróhoz.

Videó: Sportklub