Közösségi oldalak

Sport

Újabb vereség, ezúttal Debrecenben

Al-Sheraji találata eldöntötte a három pontot. Fotó: Derencsényi István/DEAC

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában balszerencsés vereséget szenvedett a Békéscsaba 1912 Előre II-es csapata. A lilák a DEAC vendégeként léptek pályára vasárnap, és egy alacsony színvonalú mérkőzésen maradtak alul az első félidő végén kapott góllal. A sikertelenség a támadójáték minőségére írható.

Az első félidőben a csabaiak térfelén pattogott többet a labda, de a lila-fehérek szervezett hátsó alakzata biztosan verte vissza a nem túl acélos debreceni akciókat, melyek leginkább szögletekben merültek ki. Nem volt benne a játékban, de amikor már legtöbben a szünetet várták, Al-Sheraji révén megszerezte a vezetést a hazai együttes, a szélső egy kavarodás után talált közelről a csabai kapuba.

Szünet után is meddő mezőnyfölényben játszott a DEAC, amely Bidzilya és Soltész lövése révén kapufákig jutott, komoly helyzetet azonban nem tudott kialakítani. Ugyanez érvényes volt a vendégekre is, a részükről mindössze Pap Szabolcs előtt adódott lehetőség, de az sem jutott el a befejezésig. Az utolsó negyedórában azután már több energiát fektettek a támadásokba a csabaiak, de komoly veszélyt nem jelentettek a hazai kapura, így az alacsony színvonalú mérkőzés minimális hazai sikerrel zárult.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Debreceni EAC–Békéscsaba 1912 Előre II 1–0 (1–0)
Debrecen, 150 néző
Vezette: Práth Dávid (Bőhm Ármin, Sztányi Tibor).
Gólszerző: Al-Sheraji (44.).

DEAC: Ratku – Lakatos, Ujvárosi, Orosz, Korhut – Soltész, Sándor (Tóth S., 91.), Kónya, Al-Sheraji – Kerekes (Aranyos, 88.), Trencsényi (Bidzilya, 35.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Békéscsaba II: Tomori – Trescsula, Balla (Orvos Levente, 63.), Izing, Bacsa (Sipaki, 46.) – Pap Sz., Váradi, Sipos, Marik (Mágocsi, 57.) – Oláh Á., Bónus. Vezetőedző: Szenti Zoltán, Nagy Sándor.

Nagy Sándor: – Az első félidő ki-ki meccs volt, sajnos elkerülhető gólt kaptunk. Szünet után próbáltunk támadóbb szellemben játszani, ezáltal mindkét oldalon több lehetőség adódott. Sajnálom azt, hogy nem sikerült pontot szereznünk, mert a mutatott teljesítménnyel rászolgáltunk volna.