Közösségi oldalak

Sport

Döntetlennel folytatta bajnoki szereplését a Békéscsaba 1912 Előre

Fotó: Milyó Pál

Hazai döntetlennel folytatta bajnoki szereplését és a kiesés elkerüléséért folytatott harcát a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata. A lilák a hasonló sorsú, ám nagy kedvvel játszó Budaörssel osztoztak meg a pontokon a bajnokság 25. fordulója keretében, ezzel mindkét fél helyzete tovább romlott a tabella utolsó negyedében.

A csapatok nem sok időt szenteltek az ismerkedésnek, nyomban egymásnak estek. Változatos játék alakult ki, a kapuk is ennek megfelelően váltakozva forogtak veszélyben. Az első komoly helyzet elhibázása Pantovics nevéhez fűződött szűk negyedórányi játékot követően, akit Máris szolgált ki tökéletesen, mégis a nehezebb megoldást választotta… A későbbiekben sem álltak le a csapatok, mindkét fél részéről az érződött ki, hogy az egyik pont megszerzése nem lehet opció a tabellán elfoglalt pozíció miatt. A csabaiakat a korábbi hazai találkozók támadókedve jellemezte, de a vendégek sem vették fel a „sündisznó alakzatot”, így azután végig élvezetes játék folyt az első félidőben.

Szünet után megcsappant a vállalkozói kedv a pályán. Inkább a budaörsiek jelentettek veszélyforrást a kapura, a kezdettől igen agilis Winkler vezérletével. A csabai szakvezetés a támadójáték lendítése céljából Ilyés Tamást cserélte be, de a másik oldal sem lehetett maradéktalanul elégedett, hiszen egy időben három helyen is frissített. A folyamatos változtatások sem hozták meg azonban a várt eredményt, hiszen egy-egy kísérletet leszámítva jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A végjátékban a vendégek jártak közelebb a három pont megszerzéséhez, de végül maradt a döntetlen, ami a látottak alapján reális, csak egyik félnek sem kedvező.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Budaörsi SC 0–0
Békéscsaba, 410 néző
Vezette: Nazsa Tamás (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert).
Sárga lap: Farkas M. (70.), Pantovics (81.), ill. Molnár Cs. (44.).

Békéscsaba: Winter – Puskás, Farkas M., Bora, Bor – Szabó P. (Ilyés, 63.), Sipos, Király (Váradi, 72.), Pantovics (Gránicz, 83.) – Máris (Tóth D., 72.), Lukács R. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Budaörs: Slakta – Tóth K., Tányéros, Gyurácz, Galambos – Petneházi (Zsidai, 66.), Molnár Cs. (Csillag, 66.) – Winkler (Kapronczai, 66.), Halácsi, Murai – Molnár T. (Vankó, 46.). Vezetőedző: Toldi Gábor.