Közösségi oldalak

Sport

Visszavágott az őszi vereségért a Békéscsaba II. Újpesten

A vasárnap délelőtti találkozó első félidejében a csabai fiatalok fokozatosan találtak magukra, szünet után pedig már egyértelműen ők játszották a focit, és remek játékkal arattak magabiztos győzelmet.

Lendületesen kezdtek az házigazdák, valósággal nekirontottak az Előrének. Ennek a hozománya lett a 14. percben a vezető találatuk, melyet Fehér jegyzett, aki egy bal oldali beadást fejelt Krnács kapujába, 1–0.

A gól után is inkább az újpesti lábakon járt a labda, de ekkor már kiegyenlítettebb lett a játék. Félóra múltán pedig érkezett a csabai egyenlítés. Kasik tört előre a bal szélen, az alapvonal közeléből becenterezett labdáját a középen érkező Pap Szabolcs juttatta a hazai kapuba, 1–1.

Nem sokkal később ismét a csatár volt eredményes, ám ezúttal a Varga Tamás kapusról kipattanó lövését fejjel juttatta célba az ötösről, 1–2.

Még szünet előtt a hazaiaknak is volt válaszuk, miután a védők mögé „belöbbölt” labdát Kenyeres egy esernyőcselt követően lőtt a hálóba, 2–2.

A második félidőben inkább a vendégek akarata érvényesült, igaz az újbóli vezetésükhöz a hazai kapusra is szükségük volt, aki az 58. percben besegítette Szabó Zsombor 22 m-ről elvégzett erős szabadrúgását, 2–3.

Az újpestiek elkeseredett támadásokat vezettek az egyenlítés érdekében, mégis ők kapták az újabb gólokat. A 76. percben egy üres területre belőtt labdára Oláh Ákos startolt, aki jobbról 8 méterről talált be, 2–4.

Három minutával később a balról betörő Kasikot állították meg szabálytalanul a büntetőterületen belül, a tizenegyest pedig Szabó Zsombor értékesítette, 2–5.

A ráadásra is jutott Előre-gól, a vendégek Bónus Marcell bal összekötő helyéről lőtt látványos bombájával tettek pontot az i-re, amely a felső sarokban landolt, 2–6.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Újpest FC II–Békéscsaba 1912 Előre II 2–6 (2–2)
Budapest, 50 néző
Vezette: Maml Zoltán (Kulcsár Dániel, Bizderi Nikolett).
Gólszerző: Fehér (14.), Kenyeres (41.), ill. Pap Sz. (30., 35.), Szabó Zs. (58., 79. – 11-esből), Oláh Á. (76.), Bónus (91.).

Újpest II: Hámori – Kovács D., Benyó, Szakály, Eckl – Szűcs, Gabris (Tóth Á., 68.), Fehér, Luca – Kálnoki-Kis, Kenyeres (Simon B., 85.). Vezetőedző: Mundi Viktor.

Békéscsaba II: Krnács – Szabó Zs., Czvalinga, Babinyecz (Balog Zs., 80.), Kasik (Sipaki, 80.) – Varga T. (Marik, 85.), Bónus, Zvara, Zelik (Cservenák, 85.) – Pap Sz. (Korógyi, 80.), Oláh Á. Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Brlázs István Gábor: – Kiegyenlített első félidő után meggyőző volt a teljesítményünk. Az eredmény önmagáért beszél.