Közösségi oldalak

Sport

Centenáriumi torna volt Békéscsabán az Árpád fürdőben

Fotó: csabapolo.hu/facebook

Ebben az esztendőben ünnepli fennállásának századik évfordulóját a békéscsabai Árpád fürdő. A Centenárium alkalmával több érdekes eseménynek is otthont adott a strand, ezek közül az egyik a békéscsabai klub által rendezett Centenáriumi serdülő korosztályos torna volt.

Négy csapat vetélkedett délelőttől kora délutánig az 50 méteres versenymedencében, nevezetesen a hazaiakon kívül a Debreceni VSE-Master God, a Szegedi Vízipóló Suli és a Ceglédi VSE együttesei. A körmérkőzéses torna valamennyi találkozója élvezetes csatát hozott, és ami még ennél is fontosabb, remekül szolgálta a felkészülést az ősszel rajtoló új bajnoki szezonra.

Swietelsky-Békéscsaba–Debreceni VSE-Master God 4–9 (0–1, 1–4, 2–3, 1–1)

Vezette: Katona Péter, Katona Imre. Békéscsaba: Korcsok P. – Kiss Z., Hajdu A., Szanyi 1, Fodor Zs. 2, Pojendán, Freiberger. Cs.: Beregszászi (kapus), Budai, Szatmári L., Pallag, Rácz, Tasnádi 1, Korcsok N. Edző: Fodor Ádám, Ajtai Miklós.

Swietelsky-Békéscsaba–Szegedi Vízipóló Suli 10–7 (4–1, 1–4, 3–0, 2–2)

Vezette: Katona Péter, Katona Imre. Békéscsaba: Korcsok P. – Hajdu A. 2, Szatmári L. 1, Szanyi, Fodor Zs. 3, Pojendán 2, Freiberger 2. Cs.: Beregszászi (kapus), Budai, Pallag, Rácz, Tasnádi, Korcsok N. Edző: Fodor Ádám, Ajtai Miklós.

Swietelsky-Békéscsaba–Ceglédi VSE 10–8 (4–2, 2–1, 2–4, 2–1)

Vezette: Katona Péter, Katona Imre. Békéscsaba: Korcsok P. – Hajdu A., Szatmári L., Szanyi 2, Fodor Zs. 3, Pojendán, Freiberger 3. Cs.: Beregszászi (kapus), Budai, Kiss Z. 2, Pallag, Rácz, Korcsok N. Edző: Fodor Ádám, Ajtai Miklós.

További eredmények: Szegedi Vízipóló Suli–Ceglédi VSE 10–16. Debreceni VSE-Master God–Ceglédi VSE 15–5. Debreceni VSE-Master God–Szegedi Vízipóló Suli 13–8. A torna végeredménye: 1. Debreceni VSE-Master God 9, 2. Swietelsky-Békéscsaba 6, 3. Ceglédi VSE 3, 4. Szegedi Vízipóló Suli 0.

Fodor Ádám: – A korosztályváltások miatt átalakuló serdülő csapatunknak ez volt az első félhivatalos megmérettetése, én magam is némi izgalommal vártam a torna előtt, mire lehetnek képesek a srácok, hiszen igazán nem tudtam, hogy a többi csapathoz képest hogyan állunk. A debreceniek elleni nyitó találkozón még eléggé döcögős volt a szekér, de aztán meccsről meccsre egyre jobban muzsikált a csapat. Végül is azt fel tudtam mérni, hogy állóképességben ott tartunk, ahol ellenfeleink, látszik, hogy a nyári munkát becsületesen elvégezte a csapat. A felkészülési időszakban tartott „elméleti órák tananyaga” is visszaköszönt a találkozók során. Ugyanakkor azt is látom, hol kell még finomítani a munkán az őszi bajnoki rajtig. Végül úgy összegezhetem a nap tapasztalatait: ott tartunk, ahol sejtettem, mire juthatunk a felkészülési időszak hat hete alatt. Fegyelmezetten játszottak a gyerekek, akartak. Összességében eredményes volt a torna, amivel a meghívott csapatok is elégedettek voltak, mindenki jól érezte magát, meg is köszönték a részvételi lehetőséget.