Közösségi oldalak

Sport

Bravúros győzelmet szerzett vasárnap Győrben a Békéscsaba

A sárga mezes gyirmótiaknak meggyűlt a bajuk a szervezett csabai csapattal. Fotó: Rákóczy Ádám/Kisalföld

Nagy taktikai, csatában bravúros három pontot szerzett vasárnap Győrben a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata. A lila-fehérek a tavaly NB I-es, idén hibátlan Gyirmót otthonából nyertek fegyelmezett játékkal, a hosszabbításban szerzett Hamed-találattal.

92. perc: Czékus remekül játszott össze Yasin Hameddel a tizenhatos jobb oldalában, utóbbi átfűzte magát a védőjén és az ötösről Hársfalvi hasa alatt lőtt a kapuba, 0–1.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Gyirmót FC Győr–Békéscsaba 1912 Előre 0–1 (0–0)
Győr, 1045 néző
Vezette: Dolnegó Bálint (Mohos Milán, Kovács Gábor).
Gólszerző: Hamed (92.).
Sárga lap: Fazekas (35.), Mikló (42.), Kitl (50.), Máris (80.).

Gyirmót: Hársfalvi – Major M., Csörgő, Hajdú, Helembai – Vass Á. – Medgyes (Szegi, 86.), Kovács M., Nagy P., Soltész (Herjeczki, 70.) – Pethő (Simon A., 46.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Békéscsaba: Bukrán – Puskás, Albert, Fazekas, Mikló – Talpalló (Czékus, 59.), Zvara (Bora, 90.), Kitl (Váradi, 59.), Horváth P. – Máris (Hames, 81.), Lukács (Farkas M., 46.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Csertői Aurél: Jól kezdtük a bajnokságot, ezt viszont mindenképpen a helyén kell kezelnünk, hiszen eddigi ellenfeleink a bajnokság második felében szerepeltek tavaly. Persze nem kisebbítem a csapat érdemeit, hiszen nagyon sok helyzetet kidolgoztunk, gólokat rúgtunk, így azt hiszem ennél jobb kezdést el sem lehetett képzelni. Szokásos heti ritmusban vagyunk, ugyanúgy készülünk mint eddig, igazából nem változott semmi. Próbáljuk erősségeinket még jobban kidomborítani, gyengeségeinket pedig javítani. A Békéscsaba elleni mérkőzés egészen más lesz, mint az eddigiek, hiszen hazai pályán győzni tudtak az előző fordulóban és jól is játszottak, így biztosan hajtós, erőszakos meccset fogunk látni a hétvégén. Következő vendégeink győzelmét is úgy kell valósan értékelni, hogy gyakorlatilag egy félidőt emberelőnyben játszottak, de mindentől függetlenül hazai pályán mindenképpen győzelmi esélyeink vannak.

Brlázs István Gábor: A Gyirmót már nyilván más játékerőt képvisel, mint az előző két ellenfelünk. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy náluk is meglesz a sanszunk, akár a győzelemre is. Erre készültünk egész héten és azt is tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen nagyon jó csapat ellen lépünk pályára, akiknek kitűzött céljuk, hogy a szezon végén visszajussanak az első osztályba. Négy nap alatt lejátszunk két nehéz mérkőzést, úgyhogy most biztosan kiderül, hogy hol tartunk nagyjából. Vannak posztok, amelyekre van bőven emberünk, de olyan is akad ahol nem nagyon tudok majd pihentetni játékost, úgyhogy nekik ez a hét extra terhelés lesz, hiszen ennyi idő alatt három meccset kell teljesíteniük. Biztos, hogy nem lesz egyszerű, de próbáljuk úgy adagolni nekik, hogy minél jobb teljesítmény kijöjjön belőlük és lehetőség szerint sérülés nélkül megússzák.