Közösségi oldalak

Sport

Bravúros győzelemmel kezdte az új szezont a Füzesgyarmat

Bravúros győzelemmel kezdte az új szezont a Füzesgyarmat

Bravúros győzelemmel kezdte az új bajnokságot a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata. A sárrétiek emlékezetes csatában a tavalyi ezüstérmes DEAC-ot fektették két vállra hazai környezetben és lassan a szomszédváriak „mumusává” válnak.

Az első félidőben jó iramú játékot láthatott a szépszámú közönség. A hazaiak kontrákra építettek, és egy szöglet utáni Popescu-fejessel a 11. percben a vezetést is megszerezték, 1–0. A tavalyi ezüstérmes próbálta feltörni a hazai védelmet, de amikor ez sikerült, Fildan kapus akkor is rendre feladata magaslatán állt.

Szünet után sem állt be változás a játékba. A DEAC dominált, az 54. percben mégis egy szép egyéni megmozdulás hozta meg számukra az egyenlítést, amikor Trencsényi 15 méterről lőtt okosan a felső sarokba, 1–1.

Az idő előrehaladtával fokozatosan nőtt a nyomás a hazaiakra. Nem könnyített a helyzetükön Vasziljevics kiállítása sem, akit második sárga lappal vált ki a játékból. Hősiesen küzdöttek és az egyik ellenakció végén a csereember, Kis Szabolcs 16 méterről remek lövéssel talált utat a DEAC kapujának bal alsó sarkába, 2–1.

A maradék időben a vendégek mindent elkövettek a pontszerzésért, de ekkor már a gyarmatiakat a szívük vitte előre, és megőrizték a bravúros eredményt.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Debreceni EAC 2–1 (1–0)
Füzesgyarmat, 350 néző
Vezette: Dobai János (Berecki Bence, Aczél Tibor).
Gólszerző: Popescu (11.), Kis Sz. (81.), ill. Trencsényi (54.). Kiállítva: Vasziljevics (68.).

Füzesgyarmat: Fildan – Achim Á., Raducu, Vaszilijevics, Toca – Bódis – Cigan (Urbanowski, 70.), Achim S. (Kis Sz., 70.), Oltean, Szilágyi (Virág, 70.) – Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

DEAC: Ratku – Soltész, Ujvárosi, Orosz (Bidzilya, 84.) – Jankelic (Aranyos), Kónya, Sándor, Rauf (Korhut, 46.) – Bereczki (Kerekes, 84.), Szabó L. (Tochukwu, 62.), Trencsényi. Vezetőedző: Sándor Tamás.

Boros Tibor: – A mérkőzés eleje úgy alakult, ahogyan elterveztük, a gól jótékony hatással volt a játékunkra. Később átvette a kezdeményezést a DEAC, amely a második félidőben fokozta a nyomást, ennek eredményeként egyenlített. Egy év után ismét úgy éreztem, hogy újra tudunk meccselni, de egy felelőtlen kiállítás miatt borult az elképzelésünk. A cserékkel már a túlélésre játszottunk, egy egyéni megvillanás azonban a mi javunkra döntött.

Sándor Tamás: – Amit elterveztünk, az működött, de a kapu előtt rendre rossz döntéseket hoztunk. Az első gólt követően kicsit nehezen jöttünk vissza a meccsbe, olykor hiányzott az átütőerő a játékunkból. 1-1 után óriási helyzetünk is volt, ám ezzel nem éltünk, míg ellenfelünk egy távoli lövéssel megszerezte a három pontot.

Videó: Sportklub