Közösségi oldalak

Sport

Botrányos játékvezetés mellet veszített a Füzesgyarmat Pasaréten

Achim Ádám küzd a labdáért Balázs Bálint Józseffel Fotó: Daru Andrea

Balszerencsés körülmények között szenvedett vereséget a fővárosban a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata. A sárréti piros-fehérek a bajnokság 24. játéknapján a meglehetősen „lejtős” pasaréti pályán maradtak alul az újonc Pénzügyőrrel szemben, noha a játékukkal feledtetni tudták a gyenge kezdésüket.

Kiválóan kezdték a mérkőzést a házigazdák a 3. percben Bartos Julián juttatott közelről a hálóba egy beadást, majd újabb három minutával később hasonló szituáció végén Urbin tette meg ugyanezt. A gyarmatiak számára kellett némi idő, mire felocsúdtak, de azután játékba lendültek, és veszélyeztetni is tudtak. A legnagyobb lehetőség a 26. percben adódott előttük, amikor Popescu Robert fejesét nagy bravúrral védte Puskás kapus. Közvetlenül a szünet előtti újabb párharcukat viszont már a támadó nyerte, aki egy szöglet után a rövid sarokról tovább csúsztatott labdát kotort kapuba a hosszúra érkezve. A kettő között Szabó is kirúgta hosszú felső sarkot, de azt a gólt valamiért érvénytelenítette a játékvezető.

A második félidő elején vitatott körülmények között jutott büntetőhöz a hazai együttes. Szabó és Bartos J. találkozójánál az asszisztens jelzésére bírálta felül magát a játékvezető, a tizenegyest aztán Biró értékesítette. A gyarmatiak természetesen vehemensen reklamálták a döntést, magukra haragítva ezzel a sporikat. Rontott a sárrétiek helyzetén, hogy a 64. percben Urbanowski begyűjtötte második sárga lapját, három minutával később mégis visszatértek a meccsbe. A bal szélen Pataki-Szilágyi összjáték után, utóbbi beadását Popescu fejelte a hazai kapuba. A felfokozott vendégek létszámhátrányban is nyomás alá helyezték a Pénzügyőrt, de a házigazdák minden trükköt bevetve megóvták a számukra kedvező eredményt.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Pénzügyőr SE–Füzesgyarmati SK 3–2 (2–1)
Budapest, 100 néző
Vezette: Vinter Béla Gábor (Balla Levente, Elek Balázs).
Gólszerző: Bartos J. (3.), Urbin (6.), Biró (54. – 11-esből), ill. Popescu (43., 67.).
Piros lap: Urbanowski (64.).

Pénzügyőr SE: Puskás – Kasza, Balázs, Kiss D., Popovics – Bartos J. (Pusztai, 72.), Biró (Bartos N., 87.), Labát – Urbin (Kovács J., 84.), Karacs (Bene, 72.), Tóth K. Vezetőedző: Lászka Balázs.

Füzesgyarmati SK: Fildan – Soós (Szilágyi M., 46.), Raducu, Vasziljevics, Pataki – Urbanowski, Achim Á. – Achim S., Kis Sz., Szabó B. – Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Boros Tibor: – A meccset az első percekben buktuk el. Teljesen megértem a játékosaink felháborodását, azt kell velük megértetnem, hogy hiába van igazuk, vannak olyan élethelyzetek, amikor ez nem így van. Persze ezt nagyon nehéz elfogadni, de ha nem akarunk magunknak még nagyobb bajt, akkor ezt észben kell tartaniuk.